BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, July 25, 2010

Jalan-jalan jumpa kawan..

Assalamualaikum...

Yeay...Alhamdulillah dapat gak nak mengupdet walau rasanya pendek lah sangat...tak payah banyak ceritalaa..gambar je dah cukup kot. i sibuk you...:)

Sebelum gambar ni nak diupload, meh maklang cerita serba sedikit cerita terkini kami sekeluarga.

As usuallah masing2 memang sibuk memanjang..

Abah..sibuk keje. Abah Alhamdulillah sihat macam biasa.
Mak ..sibuk keje jugak, menjahit dan memasak. Mak sekarang ni sakit lutut, sakit tumit dan sakit pinggang - akibat mengangkat sekotak besar riben last week. Sampai hari ni rasa tulang bengkok dah ni...Minta2 cepatlah baiknya...Amin..
Along, sibuk sangat dengan toy baru dia tu...jangan lupa study sudah..mak dah kasi hadiah tu...tahun depan awak pulak kasi hadiah kat mak...eh..
Angah..as usual sibuk jadi orang Thailand laa, orang Indonesia lah dan jadi orang Cina or India..Kalau dia dah mula sebuk dengan berbahasa macam2 ni gamat kat dapur tu dengar dia cakap..Jadik pulak tu...
Maya, Maya ni sibuk tuisyen aje siang malam, sampai Mak pulak kata tak payah lah pegi Maya..Kesian tengok dia asyik dengan buku aje. Tapi Mak doakan Maya berjayalah dengan memperolehi 5A, InsyaAllah...dan
Hakim Mak, sibuk dok terkeseng2 nak tido kat bilik mak lagi...sekali sekala mak Ok jer...:)


Gambar2 kat bawah ni berlaku beberapa minggu lepas. Kami dapat cilok kejap sebelum attend khenduri sepupu Paklang...Pergi menziarah Kak Ezza...seronoknya...kami dihidangkan dengan Mee Udang...sedaplah kak, saya cuba buat tapi macam tak jadik jer...he..he..


sedapnya mee udang akak tu...beberapa mangkuk lah setiap seorang makan..malu kak..malu..


As usuallah...bergambar semuanya...


tengok tu mula2 malu2 last2 tak malu...sori kak Ezza...tapi kesedapannya menghilang kan rasa segan kami kat tuan rumah



Tu dia...sama comel sama tembam..

Thanks kak Ezza and Abg Aziz and family kerana sudi menerima kami...Alhamdulillah...nanti nak kesana lagi boleh tak?

Yang kat bawah ni pulak was last Tuesday...maklang ke KL ikut Cik Abang sebab dia ada hal yang perlu diselesaikan..So, I ponteng keje senin petang dan Rabu. Hari selasa was Along's birthday, so we celebrated 2 days earlier...kat BK MM jer...


rasa comel sangat E-chop dengan idola dia ni...:)


Ni kat GSC Mid Valley GSC...tengok Toy Story je..kalau tak bawak..Hakim kat dia nak merajuk kat mak sentiasa...sentiasa tu...:)


Malam pulak, tak sangka Zar nak datang umah maklang. Nak hantar kasut yang maklang kirim...TQ Zar, sorilah maklang hidangkan kopi dalam cawan tak berpiring...almaklum, rumah singgah2 jer


Cik Abang yang beria nak ambil gambar ini...

Alhamdullah setakat ini..maklang terlalu mengantukkkkk..


Wassalam..sehibgga bertemu

6 comments:

zareda said...

salam mak lang

baru perasan rupanya zar pakai serba hitam malam tu.. :)

pB said...

salam

mak lang , naper tak call pB ...
kalu tidak leh janji dengan Zar, gie sama sama

maklang said...

zar,

maklang pun tak perasan..he..he..seronok sangat dapat jumpa..:)

maklang said...

pB:

tak ada plan pun..

dah maghrib kot, baru zar kata nak datang...tu pun sebab amek ika kat tuition, langsung datang rumah maklang..

kalau tau mmg ajak awak. cakap kat blog dah, cakap kat talipon seme dah, jumpa je belum lagi kan..:)

Uncle Lee said...

Hello Maklang, your prawn noodle looks really delicious.
Saya tengok, kalau dapat jemput makan, I think two bowls will be fine with me, tau gay lebeh sikit, boleh? Ha ha.
Saya tentu lichin kan the two bowls.
You sure ada Black belt in cooking, ya.
Have a beautiful weekend and keep a song in your heart, lee.

Bergen said...

Maklang: Salam dari saya untuk Maklang sekeluarga. Selamat menyambut Ramadan.