BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, April 13, 2010

Cuti2 Gold Coast Part 3

Salam..salam...


Agaknya dah terlambat kalau maklang nak cerita lagi pasal cuti yang lepas. Memang hajat hati nak menyambung cerita tapi apakan daya. Masa memang tak mengizinkan. Rasanya dah 2 minggu dan ini masuk minggu ke3, maklang tak berehat langsung. Mana tidaknya 3 minggu berturut2 maklang ke KL menemani Cik Abang maklang menguruskan kerja dia. Kalau tak teman kesian pulak nak bawak kereta in case dia mengantuk. Apa lagi, sebab kita ni tukang teman je, kita hangkut lah segala mak nenek yang diperlukan utk nak jahit riben. Ada pulak due pouches utk orang nak buat khenduri, lagilah menggelabah sebabnya duit dia dah masukkan dulu. Nak tak nak, terpaksa bersengkang mata kononnya nak menyiapkan tempahan. Memang lega banyak bila semuanya dah selesai.

Last wiken pulak, maklang ke KL hari Khamis petang. Tiba sana pukul 10:30 malam dan tiba Kerteh semula pukul 11:30malam hari Jumaat. Penat tok sah cakap laa...Rasa kalau boleh nak melepek aje atas katil, tapi apakan daya, hari Sabtu tu maklang adakan kelas RE pulak sebab dah lama sangat dok tangguh. Kebetulan pula mak Kak Ina datang, jadinya mudahlah dia nak join kelas untuk nak mengajar. Lepas kelas habis, maklang rehat habis....Alhamdulillah lega sikit. Ni pun curi2 mengupdet blog kejap. Ada beberapa buah beg nak kena siapkan sebab nak pos hari Ahad ni. Tuan punya nak by 20hb...hmmm siaplah wiken ni nanti...bersilat depan mesin lah jawabnya.

Itu kerja kat rumah, kat office pulak tok sah cakap laa...melambak, sampai rasa nak muntah dok cek report after report, updet schedule segala, kadang masuk technical. Mata dah surrender sebab pedih asik pandang PC aje. Tapi maklang seronok kalau sibuk, tak payah tunggu dah petang aje...memang best bila sibuk..taklah termanggu tak tentu kala...Alhamdulillah..

Anak2 dan suami tercinta pun Alhamdulillah...well fed with my home cooked food. Sejak 2 minggu lepas maklang dah full swing memasak semula. Depa dah komplen sebab masa baru balik jalan, asik minta bibik jer masak...So, now no more komplen2 aaa...mak dah mencurah tenaga untuk memasak...bangun pagi2 masak untuk semua...Syukur masih bertenaga sebab hampir tiap malam lepas pukul 12 baru dapat lelap sebab kepala dok pikir jahitan pulak yang banyak...tapi Alhamdulillah..

Tak ada cerita baru, cuma tu aje, cerita lama masih banyak tapinya...layan jelaa eh..sambil upload gambar ni, maklang nak jait2...multitasking lah ni...

Hari ke4, kami ke Currumbin Park. Must go punya zoo, best kat sini, macam2 ada..




Banyak koala bertafaakur...

Budak2 ni kena belit ngan ular...menjerit kejap...

Ok takat ni dulu...InsyaAllah kita jumpa lagi dilain waktu...

Kalau ada sesiapa yang berhajat nak mengorder RE maklang, silalah ye...maklang rasa2 macam nak tutup order je dalam bulam 5 ni sebab takut tak sempat nak jahit utk raya...:)

Jemput singgah lagi kalau ada masa...Salam sayang dari maklang dan keluarga...

4 comments:

ibu,mommy,mom... said...

Salam Maklang,rindunya nak baca blog maklang.:)

pB said...

nak corelleeeeeee

MULAN said...

best nya... best nya..

The Embroidered Home said...

ibu,

maklang pun rindu nak ke yr blog...he..he..

pb: meh sini kasi sebijik mangkuk kecik:)

Muni: apa yang best tu?