BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, June 10, 2010

Salam dari Surabaya

Assalamualaikum,


Lama tak updet blog, hari ini maklang update dari Kota Surabaya. Kami tiba jam 10 kurang lebih 10 minit. Alhamdulillah semua mudah aje.

Seronok ada, sedih pun ada. Seronok sebab selama 4 hari ini kami akan berhoneymoon buat kali yang entah keberapa. Tapi sedihnya sebab anak2 tidak ada bersama. Hasrat hati memang kalau boleh mahu hangkut kesemuanya bersama, tapi apakan daya masa terlalu suntuk kalau nak bawak anak2 bersama. Honeymoon kami sebenarnya terselit dengan agenda yang sangat besar. Kalau bukan kerana itu, tak mungkin kami ke sini pada waktu begini. Alhamdulillah Allah beri kami rezeki. Sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahNya kan. Dan InsyaAllah akan kami lakukan dengan terbaik...he..he..Sebelum kami nak meneruskan misi tersebut pada hari terakhir kami di sini, kami akan menafaatkan masa yang ada untuk berbulan madu...Alhamdulillah...Anak2 kat rumah jangan jeles ye..Nanti ada rezeki, InsyaAllah mak dan Abah akan bawak awak semua ke mari. Doa2kan lah moga rezeki kita murah...Amin..


+++++++++


Pagi tadi maklang dan Cik Abang ke KL central dihantar Atok. Lebihkurang pukol 5:40 am tadi kami dah tiba dan dah nak cek in. Lepas solat Subuh, kami naik ERL ke KLIA. Lamanya tak terbang ke luar negara ikut KLIA. Masa ke umrah dulu pun kami ikut Changi.. Best nyaa...

Pukol 8:15am, kami berlepas. Kapalterbang penuh laa.. Yang tak best tadi masa nak boarding tu, orang yang jaga nak amek kita punya boarding pass tu siap marah2 kat mamat Indonesia...mana boarding pass?boarding pass? Berdesing jugak telinga ini. Hormatlah sikit kat orang. Ni customer ni yang you are treating tau. anyway...banyak orang banyaklah ragamnya..kita pandang jelah dengan rasa tak berapa happy.

Kami breakfast dalam kapalterbang. Lepas 1 jam kami di serve dengan makanan sedap. Nasi lemak, ada ferro roche, ada kek buah dan juice ...memang kelas lah kalau compare dgn kapalterbang murah...( Dhirah..no jeles2 aaa...:)




Lepas makan, maklang sempat buat kuntuman ros. ( oh ye, maklang deposit gunting maklang kat Tie Rack Counter kat tempat nak masuk tadi. Entah macamana boleh termasuk dalam handbag. Nasib baik adek tu nak tolong pegang. Insyaallah ada rezeki, maklang akan ambil masa dah balik KL). Sempat lah maklang buat dalam 8 kuntum! Ribbon dah precut, so tak ada masalah, benang tu pandai2lah nak putuskan. Cik Abang tido masa maklang buat bunga tu. ( Maklang dah tido b4 makan tadi!)




Dari airport mulanya nak ke Masjid Akbar dulu, tapi maklang pin ingin nak solat kat situ, So, since waktu tak masuk lagi, kami pi makan dulu lah. Kat Restoran ayam bakar. Porsinya kecil amat, So, banyaklah mengorder nya...He..he..total pon baru 90K rupiah. Baru dalam Rm30 aje duit kita. Dari situ baru ke masjid Akbar. Memang besar. Tempat solat wanita kat tengah. Berkepung dengan pagar rendah aje. So, payah lah sikit...pandai2lah kalau nak bukak tudung masa nak pakai mukena ( telekong) . Sempat lah snap gambar2 sikit. Dari masjid Agung barulah kami bertolak ke Hotel Majapahit.


Kenapa Majapahit? Kebetulan masa maklang browse and Cik abang pun browse internet, dua2 terpikat dengan layout hotel ni. Memang suka. Dan masa kami masuk kat bilik kami tadi...de javu u...teringat masa honeymoon kami dolu2 ,...kat Merlin...layout dia memang lebihkurang cam ni laa..memang cantek. Kami suka...


antara bilik tidur dan hall ada partition



King size bed

this is part of the bathroom, ada shower area and toilet on the other side. very spacious

ini kat ruang hall. ada meja study jugak


pemandangan luar bilik


Nanti maklang sambung lagi bila ada kelapangan and bila gambar dah upload kat pc ni ye..

10 comments:

kak Erna said...

mak lang..selamat ber honeymoon..alhamdulillah dah selaamt sampai dan semoga selamat kembali..dan sukses apa yang dilakukan..disana..sian anak2 tinggal..tapi tak apakan..mak dah janji tu...

ibu,mommy,mom... said...

Salam Maklang..Amboi bestnya berhoneymoon:)Enjoy your trip

kakyong said...

bestnya...
selamat berhoneymoon..
semoga selamat semuanya...

MOKCIK AZWA said...

bestnya honeymoon...enjoy your trip maklang...

mannira said...

bestnya dapat honeymoon...plak p.lang..tanpa glas..mesti clear je....sian anak2 kena tgl...tp mesti mak bw ole2 yg byk..he..he..

maklang said...

Kak Erna,

$hari 4 malam tu, rasa kejap sangat..tapi rinnnddduuuu sangat ngan anak2, tak sebut nama mereka sehari, tak sah!

maklang said...

IMM:

alhamdulillah it was GOOOOODDDD:))

maklang said...

Kak YOng:

Thankk you dear...tudung is on the way...b4 raya eh, InsyaAllah..:)

maklang said...

MOKCIK azwa:

Enjoyed and we are safely back in Malaysia..:)

maklang said...

mannira:

Sebelum ni pun clear sebab pakai glasses..he..he..

thank you dear for the wish...bila nak balik sini?