BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 4, 2012

Selamat Bersekolah anak2 ku sayang...

Assalamualaikum...

Nampak2nya title blog ni kena tukar laa...Dari Teratak Maklang je laa sebab dah tak valid 2011 tu...hehe...jap lagi, maklang buat laa...

Alhamdulillah 2011 dah pon melabuhkan tirainya. Alhamdulillah juga segala dugaan dapat ditempuhi dengan baik walaupun tersangat pahit utk di lalui terutama tentang career maklang sebagai seorang jurutera. Masa jumpa kawan2 sekolah maklang masa reunion aritu, ada yang kata...Wah...dah tak kerje..tak Ir lagilah ye...Eh Ir..tetap Ir...tu bukan beli punya..tu ambik interview dulu...dulu dulu 15 tahun dulu agaknya...maklang senyum aje...hehe.. a part of me feel very happy being a housewife and tukang jait riben, tapi kadang2 jauh di sudut hati rasa nak sangat buat keje2 office. Mana tahu ada rezki nak buat part time utk design2 ke...nak gak buat...:) InsyaAllah..


++++++++++


Semalam anak2 tersayang dah mula sekolah. Alhamdulillah Hakim dilantik jadi pengawas tahun ni. Teruja benar dia. Kakak2 pulak mengusik...Angah...tengok adek awak ni hensem...kata Maya...Hakim puas nak sembunyi suka dia...macam nak pecah muka menahan senyum. Tapi yang kelakarnya...seluar dia bukan main besar. Tukang jahit dia buat seluar besar 4in atau lebih dari ukuran pinggang. Betul macam seluar towkey China...hehe...nasib baik tersembunyi dalam vest. Rasa macam nak pi hantar semula aje kat tukang jahit tu. Sementara ni pakai kan jelaaa and buat lisu kan belakang seluar dia:)


Doa mak, tahun ni anak2 akan lebih berjaya dunia akhirat, Amin...Termasuk utk anak manja mak yang jauh di perantauan...

Tahun ni maklang kena keluar masuk kerap sikit sebab Pak Omar tak boleh ambil Hakim dari sekolah pada hari Isnin dan Rabu sebab ke2-2 hari ni Hakim balik lewat sedikit. Ke tabilas pon tak boleh sebab Pak Omar sekarang menjaga emak dia yang sedang sakit. Kesian Pak Omar. InsyaAllah bila Cik Abang balik sini, tak lah sesibuk mana sebab ada yang bantu ambil and hantar budak2 ni nanti:). Tak lah berkejaran sangat...Harapnya begitulaa..


++++++++


Hehe...Nak jugak selit gambar pertunangan anak sedara Cik Abang yang bertunang kat KB masa Christmas ari tu...sama cantek sama padan...nanti naik pelamin kami pergi lagi ke sana, InsyaAllah...Kelantan best! Hajat nak cerita panjang, tapi masa tak ada ni. Nak masak cepat sebab ada temu janji ngan kawan pukol 1245 nnt.




Ok semua...selamat menjalankan tugas dan terimakaseh singgah kat sini...:)

1 comment:

MULAN said...

happy to school semua..!!!