BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, August 13, 2010

Bunga mawar merah buat teman2 dibulan Ramadhan yang mulia...

Assalamualaikum...

Teruja sungguh...Alhamdulillah dah masuk hari ke3 kita berpuasa, InsyaAllah..tahun ni maklang tak buat pun list2 utk nak masak apa...tiba hari siapa, dia pilih lah nak masak apa...InsyaAllah maklang akan masakkan..Sempoi2 je...Alhamdulillah sempat lah masak, sebab barang2 bibik dan siap2 kan. Maklang tinggal tumis aje, so InsyaALlah dalam sejam dah boleh rest dah lepas balik kerja tu...

Moga tak ada pembaziran tahun ini. So, maklang masak sikit2 je. Nak banyak jeis pun tak terlarat nak masak banyak. Cik Abang tersayang pulak memang tak suka langsung nak beli makan kat luar. Semalam ada yang sebut2 nak makan nasi ayam, tapi maklang kata tak yah lah masak nasi ayam masa mak ada rumah sebab tu bibik boleh masak. Tunggu bila kena outstation, then bibik boleh masak...Hari ini pun belum plan nak masak apa lagi.Since today turn along , nanti kang tengahari baru dia request apa dia nak...so, sementara tu, maklang main2 mesin lah dulu...kena buat pagi2 sebab tengahari kat tempat maklang menjahit matahari masuk sebab tingkap keliling...so sebelum jadi macam oven, baik selesaikan dulu. Kalau ikut kan hati, malas nak jahit, tapi ni semua order dr bulan-bulan dan bulan-bulan yang lepas lepas...kesian tuan dia tunggu berbulan...so jahitlah mana yang boleh. Harap mereka paham keadaan sekarang sebab sekarang lah cheapsale pahala utk beribadat...harap2 dapatlah buat amal ibadat sebaik mungkin InsyaAllah...

So, di pagi yang mulia ni, maklang nak hadiahkan teman2 yang membaca dengan hasil kerja tangan maklang yang membuat maklang syok sendiri...he..he...Meh..kira share gambar jer...tapi kalau ada nak order utk lepas raya..bolehlaah..tunggu maklang tempek kat blog jahit eh...have a good day...Salams..


9 comments:

Arena said...

Selamat berpuasa Maklang..

fazian.batrisyia said...

Selamat berpuasa Maklang & family. Best la maklang anak dah besar boleh masak...siap ada turn lagi tu...! anak saya br 5 thn. dia rajin juga ke dapur...tolong basuh pinggan & menyapu...bersih tau..harap dah besar boleh menyenangkan kerja ibu dia ni. Aminn..

eT said...

maklang...cantik la munga tuh...

Mariea said...

comeynya...ajarlah mcm ner nak buat..aritu Mush nampak satu baju kurung letak bunga ni bebanyak...cantik sgttttt

MushroomCute

MOKCIK AZWA said...

Selamat berpuasa maklang...aduss gambar RE tu sangat la cantikkk...

Mak Su said...

maklang, memang warna2 bunga2 tu mempesonakan :)

kalau puding or kek, mmg saya ngap trus :)

salam ramadhan

zany said...

cantik bunga tu. saya pun nak kena gantikan bunga juga ni, dah kelabu asap.

Ibu Sayang said...

Salam Maklang,

Wah menggoda sungguh bunga2 itewww!

KakYang said...

subhanallah maklang..cantiknya...kalau dapat kesaya ni mau framekan jer letak tengah rumah. bg semua org jeles. hehehehe