BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, October 29, 2010

Sleep over

Assalamualaikum..

Terimakaseh kepada semua yang mengucapkan takziah. Alhamdulillah walaupun masih merasa kehilangan, keluarga kami perlahan2 bangkit kepada keadaan asal. Moga adek maklang dapat menempuh hidup dengan tabah, InsyaAllah..
++++++++


Sedap pagi ni. Berangin...angin kipas dan juga angin sejuk dari luar. Ada mood pulak nak menaip hari ini. Lagipun tangan dah lenguh asyik main jarum dan riben. Antara hasil maklang sejak 2-3-4 minggu yang lepas ada yang seperti di bawah. Yelaa...anak2 2 orang nak habis sekolah. Maya akan meninggalkan alam persekolahan rendah dan akan masuk sekolah menengah tahun depan, dan Kak long pulak akan meninggalkan alam persekolahan. Masing2 nak kasi hadiah pada cikgu, dan maklang pun teruja nak memberi sesuatu dari hasil tangan sendiri. Alhamdulillah sulaman hampir nak siap, tapi begnya aje belum jadi. ada 20 buah semuanya..( rasa nak pengsan dah!). Nasib baik kakak ada tolong2 matikan jahitan dan menggunting kain. Harapan maklang siaplah semuanya sebelum cuti sekolah...


sebakul roses utk cikgu along


sejambak ros kuning utk cikgu along


kuntuman tulip biru untuk cikgu maya

yang ini maya buat sendiri...tu pun maklang ajar dia sebab baru 1st time pegang jarum...alhamdulillah..








Semalam Maya ada sleep over. ada 7 ke 8 orang kawan2 dia datang dalam pukol 6 petang semalam. Hmmm..riuh lah tu kat luar sana. Semuanya melepak kat ruang tamu. Suruh tidor dalam bilik Angah tak nak...nak tidor kat ruang TV sebab nak main Wii...Entah pukul berapa lah agaknya malam tadi baru lenanya...he..he..

Bila tau kawan2 nak datang, sempat jugak maklang dan cik abang keluar cari bahan nak masak. Almaklum, kalau hari Khamis memang bahan kat peti ais dah berkurang. Beli udang dan meehoon. Daging dan sayuran ada ada kat rumah, so jadilah mee hailam sekuali..Alhamdulillah berbaki cuma sedikit je...:)



Maya dengan kawan2 dia...excuse sepah kat belakang mereka tu...entah apa lah yang ada kat situ...ponoh semeja...:)
Memang nampak mereka seronok sangat...Jejaka 2 orang kat rumah ni pulak yang tersipu2...:)


Pagi tadi, buat nasi lemak. Terlebih pulak...Masin gaknya nasinya...bibik terletak lebih garam...tak pelaaa...nak buat camana, dah tak sengaja...

Acara hari ini, kalau sempat nak gak menjahit RE menjadi beg. Sekarang maklang tengah buat kan RE roses utk beg cikgu Along...ada lagi 3 belom pegang langsong. Maya punya tulips dah selesai semua, tapi belum jadi beg lagi...kadang buat banyak2 ni idea kering jadinya...:)


Oklah setakat ni bersiaran...buat semua...selamat minggu .

Terimakaseh kerana sudi menjengah kemari..

6 comments:

kak Erna said...

mak lang..cantik2nya..terpesona sungguh..
anugerah yang tak ternilai buat mak lang tu..ada kemahiran luar biasa..
kalau akak tu..serender la..lansung tak de seni..

My Life My World said...

Pandainyer Maya buat R.E., for the first time pun dah cukup cantik. Harap Maya dapat result best untuk UPSR dan Good Luck Kak Long for SPM :)

pB said...

Salam Mak Lang

maklang said...

kak erna,

alhamdulillah boleh lah sikit2 kak :)

tq kak lawat blog maklang:)

sue said...

salam maklang,

nice work..

last few weeks maklang ada makan kat Saba' Cyberjaya ke..? ke silap orang

Yati sayunk said...

salam mak lang...
nice work...
cantik sangat....
teringin nak belajar la...
mak lang pakai pemidang saiz per yer...