BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, February 6, 2010

Apa mau cerita?

Assalamualaikum...

Terasa begitu cepat masa berlalu. Dah seminggu rupanya blog tak berupdate. Tak sempat buat apa pun sebab sibuk dengan hal menjahit. Tapi rasanya macam tak nampak apa2 produk dia pun. Sebabnya maklang menjahit RE nya aje. Tak satu pun selesai sampai jadi beg atau alas meja. Maklang dah siap bunga matahari satu, alas meja satu, chair back satu, pouches adalah 2-3 yang sempat jahit. Ingat kan hari ni nak menyambung semuanya tapi satu pun tak usik sebab maklang sibukkan benda lain. Hmmm...nak duduk kat mesin jahit lama2 pun maklang tak larat sebab hari ni pinggang buat hal.

Sejak dari semalam dok menggunting kain. Nak buat apron. Lama dah tuan punyanya menempah, baru semalam dapat main2 dengan mesin sulam tu. Selesai bab menyulam, maklang tampal pulak felt berbentuk cupcake. Penat jugak lah melayan benda tu entah sampai 4-5 jam jugaklaa...Alhamdulillah by maghrib semuanya dah bersulam dan ber'felt' cupcake.

bahagian belakang apron, maklang buat 2 lapis...supaya kemas ..
depan dia plain aje, guna kain viscose, belakang pakai kain koton biasa aje..
seronok bila dah siap...maklang puas hati, harap client pun puas hati...:)


Malam pulak maklang melayan ambik gambar jahitan maklang...Sampai lewatlah jugak. Malam tadi cuma maklang aje yang tinggal dengan anak2 yang 3 sebab Hakim dan abah dia ke KL. Ada kerja sikit. Maklang malas nak ikut sebab banyak sangat kerja yang perlu diselesaikan. Dah naik pening kepala pikirkan dateline...


Pagi tadi maklang dok layan lah menghabiskan apron. Target nak siapkan semua 8-8 nya tapi tak larat dah pinggang ni. Rasa macam senget sebelah pulak! So, lagi 2 maklang akan sambung wiken mendatang nilah InsyaAllah. Harap2 dapat siaplah semuanya...Plan memang banyak nak siapkan, tapi tak larat!

Oklah, tak ada apa mau ceritalaa...nanti kalau ada masa maklang updet lagi tu pun kalau ada yang menarik..he..he...

Selamat bekerja pada yang nak kerja besok dan selamat bercuti pada mereka yang masih bercuti...

6 comments:

OO said...

Take care Kak, jangan over-do-it.

samalah plan tu macam2 ..tiba weekend yang sempat berapa jer..

zino said...

salam hujung minggu.. oop esok dah isnin hehe

maklang said...

OO:

memang tak leh over do, kang lain cerita nya...

Hari ni pun plan nak buat macam2, tapi baru pukul 9 dah nak lelap!

maklang said...

zino:

ujung minggu untuk kami masih 4 hari away...:)

MOKCIK AZWA said...

cantik2 apronnya..

take care of your back maklang..

MULAN said...

pelan2 ya... kang pinggang tu sakit balik.. ramai assistant tu, mintak urut2 kan..