BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, September 5, 2011

Raya raya

Assalamualaikum..

Alhamdulillah dah 2 hari kami sampai kat rumah. Perjalanan dari JB ke Kuantan mengambil masa lebihkurang 4 jam. Banyak kereta tapi taklah jam. Syukur Alhamdulillah. Cik Abang yang memandu sepanjang jalan, maklang tanya2 jugak kalau nak tukar, tapi dia tak nak..Alhamdulillah...boleh lah maklang bertidur2an...he he...

Kami singgah Kuantan sekejap. Dapatlah jumpa Datok, Pak Chu, dan Maklong sekeluarga. Alhamdulillah...

Sempat jugak singgah di Kamdar Kuantan kejap nak carik kain yang perlu.:)

By the time tiba rumah pukol 8 mlm, kakak dah siap masak nasi. Tinggal panaskan lauk aje.

+++++
Semalam tengahari sepupu maklang stopped over for lunch. Maklang masak mee kari je. Pagi2 dah siap masak and continued with the sewing laa...


Semalam maklang bermarathon menjahit sulam. Tempahan utk dibuat hantaran kawin kena sampai kat KL latest by Wednesday.



Dan since Cik Abang nak balik malam ni, makanya kirim dgn dia lebih selamat InsyaAllah..At this time dah selesai dah semuanya. Dah masuk dalam beg dah:) Alhamdulillah...:) siap jugak lah tu.

Ptg pulak kawan maklang datang ke sini. Kak Liza pun ada..

.

Hari ni pun ada yg datang...alhamdulillah. Kalau raya ramai jugak yang bertamu ke teratak kami:)..Syukur Alhamdulillah:) TQ Allah


Sehingga bertemu lagi:) Terimakasih kerana sudi singgah sini:)

4 comments:

IXORAROXI said...

Salam aidilfitri buat Maklang sekeluarga

Umm N said...

Salam Kak Lina,
Selamat Hari Raya dan Maaf kalau ada tersilap bicara.

Cantik betul set untuk hantaran ni..apa yang orang tempah tu? beg/pouch/cushion?

-Wani-

maklang said...

ixo...selamat hari raya maaf zahir batin

maklang said...

wani..thank you..

rg tempah utk hantaran, letak cincin, rantai, jam n pouches tu dia nak letak duit hantaran n mas kawin, messenger beg tu utk telekong, lepas kain boleh buat sling bag:)