BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, September 30, 2011

Cerita basi...

Assalamualaikum...

Hari ini cita2 maklang besar...besar yang teramat...InsyaAllah nak updet blog yang dah seminggu lebih maklang tinggalkan. Kalau ikutkan cerita mmg teramat banyak nak cerita tapi masa amatlah limited sekarang...macam biasalaaa...apalagi kalau bukan melayan anak2 dan meng RE. Kebetulan semalam maklang dah deliver 13 buah beg kecik dan besar serta 10 buah pouches kepada yang menempah. Lengok jugak mencari idea agar semuanya berbeza antara satu dengan lain. alhamdulillah...Ini pun banyak yang tertunggak. Berharap benar pada yang menempah dapat bersabar. Ada yang RE nya dah pun siap di buat, tapi belum dijadikan beg lagi. Kawan maklang yang tolong jahitkan beg tu, mesin dia dah kong. Belum betulkan lagi agaknya...
So, terpaksalah menjahit sendiri...Last week, masa hari raya kat sekolah memang bujang maklang menang. Dia bawa balik RM10 dan kueh sekotak. Suka sangat! Tak rugi pakai bedak mak. Hari tu dia happy sangat2. Alhamdulillah berbaloi.


Minggu yang baru berakhir ni pulak mmg lah sibuk dan menyibuk. Hari Isnin Mulan ada ajak pergi makan kat rumah dia dan juga Saz ada buat bacaan Yaasin sempena anak nak periksa. alhamdulillah dapat maklang rebut 2-2nya walau tak puas bersembang dgn kawan2 di mahligai Mulan sebab nak kejar ke rumah Saz. ialah maklang pun nak gak baca2 Yasin sebab Angah pon peksa juga minggu depan ni, Insyallah. Moga anak2 kami berjaya memperolehi yang terbaik...Amin..

Hari Rabu pula ada kawan yang menempah ayam bakar. malangnya pukol 915 gitu letrik tak ada..dah lah tengah bakar kek. Nasib baik kek tak batat! Ayam pula akhirnya di bakar atas stove. Baru aje nak meniaga, macam tu pulak jadinya...Tapi Alhamdulillah...semuanya dapat disiapkan mengikit masa yang ditetapkan..


Maklang dah cuba letak gambar ayam bakar tapi gambar dia teruk sangat. kenapa entah tak cantek langsung. apa prob dgn blog ni agaknya entah...huhu

No comments: