BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, November 18, 2011

Cuti2 Kuala Lumpur, part 2

Assalamualaikum


Hari ni dah Jumaat. Dah 2.5 hari kami tinggal dekat2 dengan awan. Hari Rabu lepas, kami berpindah lokasi. Maklang buat 2 trip nak hangkut anak2 and the bibiks from PJ ke rumah burung kat Golden Prince ni. Hujan lebat betul masa tu. 1st trip was Ok. Tak sesat. Konon 2nd trip, on the way dari PJ nak ke GP ni nak ikut jalan dalam kat Mont Kiara tu, hehe...terpaksa tawaf 2 kali sebab silap exit. Tu yang takut nak bawak kat KL n. Kalau tersilap mmg laa akan makan masa agak lama. Nasib baik masa tu org belum keluar ofis lagi, or else tidur dalam kereta agaknya..


Sepanjang 4 hari kat sini, memang laa progress menjahit ada kurang sikit. Tempat duduk tak selesa. Almaklum utk org yang sakit pinggang ni memang kena duduk betul2. Keras sgat tak boleh, lembut sangat tak boleh...sedang2 je. Tapi Alhamdulillah siap sebiji dah kusyen cover. Payah sungguh nak meng matchkan warna...huhu...Alhamdulillah pagi tadi dah pon siap.


Ini pulak alas piano. Panjang nya nak jahit! ada dekat 180 inci of tulips ni..huhu...InsyaAllah kalau tekon 2 hari lagi boleh siap sulam... then sambung balik utk kusyen yang lagi sebiji. Ada gak pengikat langsir utk match dgn kusyen. utk org kawin...:)



at this moment, Akim, Min, Lan, Ucop tengah jadi ikan kat bawah. sejak dari pukul 8 lebih tadi. lepas dah naik mulalah lapar sekali lagi. Tadi b4 pergi dah buatkan mee goreng. kalau naik kang lapar, boleh makan mee yang ada sikit lagi tu. Or else roti pon ada...Duduk kat sini sebab dapur dekat sangat ngan ruang tamu...makannya banyak wooo...tukang masak puas nak pk nak masak apa...


Oklah sini dulu...nak kena jahit lagi laa...kena siap banyak lagi ni... have a nice weekend

2 comments:

MULAN said...

seronoknya... sale banyak tu kat kl..

ithnin said...

salam maklang.
saya peminat blog maklang sejak duk kat manchester sampaila pindah ke teluk kalung last yr.tak sangka dekat jer teluk kalung -kerteh.
nak tye maklang, anak2 maklang sekolah menengah kat mana? saya tgh cri sekolah utk anak bru dpt result upsr. bm kefahaman kecundang dapat B, jd kena usaha cari sekolah harian. seronok bce kejayaan ank2 maklang. harap2 dpt tempias kt si sulung saya.alhamdulillah..

fardiatun
teluk kalung