BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, November 27, 2011

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum...


Alhamdulillah 1 Muharram 1433 dah hampir menutupkan tirai. In fact waktu ni pun dah masuk 2 Muharram. Maklang dan keluarga sempat lah membaca doa penutup tahun 1432 dan doa awal tahun 1433. Cik Abang yang mengetuai doa penutup tahun dan kemudian kami mengaminkan doa kat TV jugak. Atok ke surau, sementara kami anak beranak bersama Wan dan keluarga Busu hanya di rumah. Busu pun tak ada di rumah.

Alhamdulillah 1432 yang berlalu telah ditempuhi dengan tabah. Kalau ikutkan banyak jugak yang dilalui terutamanya dalam soal kerjaya. Siapa sangka tahun 1432 ialah tahun terakhir maklang akan meninggalkan jawatan sebagai jurutera di pejabat tersebut. Allah telah menentukan segalanya. Segala apa yang berlaku adalah qada' dan qadar daripadaNya. Yang pasti ianya adalah yang terbaik buat kita..Redho ajalah...dan bersyukur..InsyaAllah semuanya akan dilalui dengan tenang...Begitu juga, telah 1 tahun kami berpisah tempat...ialah suami di Kuala Lumpur dan maklang serta anak2 masih menetap di Kerteh. Kalau di renung2 , lama nya 1 tahun tu dan bukan senang nak melaluinya sendiri. Kadang2 datang resah di hati sekiranya tidak dapat menjalankan tugas sebagai ibu dan isteri dengan baik. Maklumlah terlalu banyak hendak difikirkan. Kadang2 tersimpan terbuku di dalam hati. Nak luahkan perasan pada siapa pula kan. Nasib baik ada juga kawan2 yang memahami keadaan yang memberi semangat kepada maklang. Alhamdulillah...Allah beri kekuatan...:)


Doa maklang moga 1433 akan menjadi tahun yang lebih baik buat kami sekeluarga. Moga perkahwinan yang dilalui akan menjadi lebih bahagia, moga anak2 akan menjadi anak2 yang lebih soleh dan solehah yang berjaya dunia dan akhirat, begitu juga kami suami isteri akan menjadi seorang suami yang soleh yang mempunyai isteri yang solehah, rezeki yang melimpah. Juga doa buat ibubapa yang dikasihi, dilimpahi rezeki dan rahmat Allah serta kesihatan yang baik. Juga buat adek2 yang tersayang, moga berjaya dunia akhirat dan memperolehi kebahagiaan berumahtangga ( dan mendapat calon suami yg baik dan soleh:) dan doa utk semua muslimin dan muslimat...moga doa2 kita di kabulkan InsyaAllah dan Allah ampun dosa2 kita...Rabbana atina fiddunya hasanah wafilakhirati hasanah wakina 'azabannar....Amin..


Selamat menyambut Maal Hijrah 1433...

No comments: