BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, November 16, 2011

Cuti2 Kuala Lumpur

Assalamualaikum...


Alhamdulillah kami dah nak bermastautin di KL buat beberapa minggu InsyaAllah. Since Maklang tak keje ni bolehlah nak berlama kat sini. Come tahun depan, cuti macam biasa aje..sebab Cik Abang dah mula keje di Kerteh semula by 1.1.2012. Alhamdulillah...Allah mengkabukkan doa hambaNya ni. Doa yang mahukan keluarga kami bersama semula di Kerteh. Syukur sangat. Dalam masa maklang berkemas nak berpindah dan dengan hati yang tersangat berat...tiba2 datang berita yang sangat tidak kami sangka. Abang dapat offer berkerja semula di Kerteh. Dah Alhamdulillah semuanya telah Allah susun dengan sebaik2nya...Teringat kata dari Abang supaya jangan risau bila dah tak berkerja...Yakinlah yang rezeki Allah tu akan ada dimana2 pun..insyaAllah...dan itu lah yang maklang cuba yakinkan dah redho dengan apa yang telah berlaku dan menimpa keluarga kami...Alhamdulillah berkat doa kami sekeluarga..akhirnya Allah telah mengkabulkan doa2 kami...

---------


Kami tiba di Kuala Lumpur 2 malam lepas. Baru nak duduk beberapa minggu kereta dah penuh macam nak pindah...aduhai...Macamana tak penuh! Segala makanan dah memenuhkan semuanya..Habis segala makanan di bawa sebab kalau kat KL ni maklang tak tahu mana nak beli barang2 masak. Pelan2 laa kot2 nanti boleh ke Tesco dekat2 rumah. Almaklum...takut jugak nak bawak kereta kat KL . Ni pon baru2 ni je maklang gain the confidence utk nak drive semula. Sejak berpindah ke Kerteh, macam takut semacam dengan kereta2 yang banyaka di KL. Tapi sekarang dah oklaa nak ronda2 kat Jalan TAR nak shop kain2 sikit utk kerja maklang ni:)


kereta kecik ni memuatkan 4 orang dewasa dan 1 budak nakal minmin, Abah, Angah dan 2 bibiks


kereta ni memuatkan Maklang, Along, kakak, Maya, Hakim, Alan dan Ucop serta beg2 tu semua..:)


Ni belum nak pindah. Just imagine kalau pindah macamanalah agaknya kan?
-------------------


Pagi ni Alan akan ikut Wan dan Atok balik setelah bersama kami di Kerteh sejak raya haji yang lepas...seronok dok ramai2 masa raya haji. 2 antara 3 adek2 maklang beraya di Kerteh bersama Atok dan Wan. Memang meriah sangat. Sempat jugak bawak budak2 melihat acara korban kat masjid Mizan:)...( by the time maklang habis menaip..Alan had changed his mind..tak nak balik pulak)



Cik Abang pegang kaki lembu masa melapah. By the time kami tiba lepas sesi makan and bergambar...lembu kami dah selamat sampai ke syurga...No4....tak apalaa nak buat macamana, pemergiannya tak dapat kami saksikan..:(. Moga Allah terima korban kami..Amin



macam berjanji tanpa pengetahuan kawan ex-office maklang, dia melapah lembu kami..Alhamdulillah..



lepas makan, anak2 sedara dok pelok2 dengan fav paklong mereka...nak2 si kecik Minmin and Aman.. Maklong pon tak leh share Paklong ngan Aman...hehe..kelakar betul Aman ni


Pagi Raya lepas makan, kami nyanyi Happy birthday berkali2 utk Atok yang dikasihi..Aman pulak perasan kita nyanyi kat dia...

Alhamdulillah kerana beri Abah @ Atok kesihatan yang baik. Moga Panjang umur, sihat sentiasa, murah rezeki dan hidup diberkati sentiasa untuk Abah @ Atok yang dikasihi...Amin


Sekian buat hari ni...entah bila angin R nak tiup lagi utk maklang updet blog ni...:) Selamat bercuti semua utk ang bercuti dan selamat bekerja utk yang tak cuti:). Take care:)

2 comments:

IXORAROXI said...

Happy shoppings ya Mak Lang :)

MULAN said...

alaaa..... cuti takde sini..