BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, November 22, 2011

genap 20 tahun

Assalamualaikum...


Alhamdulillah pagi tadi at about 11:38am , maklang genap 20 tahun menjadi isteri kepada Paklang...syukur Alhamdulillah walau banyak rintangan suka duka pahit manis di tempuhi kami bersukur kerana diberi sebuah perkahwinan yang bahagia serta dikurniakan 4 cahaya mata yang baik2. Alhamdulillah. Doa kami semuga perkahwinan kami kekal bahagia sehingga ke akhir hayat dan seterusnya dibawa ke syurga, InsyaAllah..


--------


Alhamdulillah tahun ini kami dapat sambut bersama. Tak macam tahun lepas, sorang di KL, dan seorang di Kerteh. Memang plan tahun ni nak bersama2 di sini. Tu yang cepat2 belum cuti sekolah, kami dah pon sampai di KL. Cik Abang belanja makan, kali ini bukan ber2 ( memang dah lama tak makan ber2-an pon sebab trailer selalu nak makan bersama:)), kali ini kami makan ber10, termasuk anak2, Alang, Ucop, Min dan juga Alan. Tengok mereka makan pon seronok...Alan yang mula2 kata tak pernah try Dim Sum bukan main seronok lagi makan...Hmmm entah berapa bekas agaknya di ulang2 ambil dari tempat letak makan...Alhamdulillah kenyang semuanya...


Lepas balik makan, semuanya tersadai macam ular sawa. Maklang 'terpaksa' merajinkan diri nak lipat baju...bibik2 bercuti semuanya...balik ke Kg. Pandan. Kakak ada ramai sedara so bibik Alang dan bibik kami ikut kakak balik Kg. Pandan. Hari sebelumnya, maklang dah hantar mereka kat Jalan TAR dan mereka naik bus ke Kg. Pandan.


Dalam pukul 2:oo, maklang , Cik Abang dan Angah bertolak ke KLCC. Nak gi tengok concert orchestra kat KLCC punya MPO. Wah seronok dengar lagu2 classical ni. Teringat masa zaman muda2 dulu masa Cik Abang bawak maklang gi kat dewan Philharmonic kat jalan Ampang tu...apa kenama tak ingat dah. Beberapa kali jugak lah pergi masa awal perkahwinan. Bila dah dapat Along tak pergi dah. So, sempat menjiwang laa petang tu kejap!:)



Alhamdulillah ..terimakaseh wahai suami untuk segala2nya...ILU



dah macam kembar dah...Alhamdulillah


Dim Sum..memang meriah betul tengok anak2 makan


Alang and Min


Ni orang yang nak cuba2 tapi dia yang sedap sangat makan



Semangat lan...jangan tak semangat:)



Maya pon sama tu!


Semalam petang, Cik Abang dah kasi maklang hadiah sebentuk cincin belah rotan. Nak belikan gelang pada mulanya tapi harga emas terlalu mahal. Lebih sebelah tangan...last2 tak jadi so 10% dari harga gelang pon jadiklaa hehe..Alhamdulillah . Tapi cincin terlalu besar, so dia dah bawa pi tukarkan..Dapat jugak sepasang selipar dia belikan lepas tengok konset. Dia nak belikan 2 tapi rezki tak ada sebab size tak ada utk kakiku yang comei ni...huhu..Sedih juga tahun ni tak dapat nak belikan hadiah utk dia. Tapi dia kata tak pe, jangan risau...Abang dah belikan hadiah utk sendiri.:).


Tp Alhamdulillah ptg tadi dengan pertolongan Alang dapat gak maklang belikan hadiah sepasang selipar utk dia..
++++++


Hari ini turn Hakim and Maya pulak tgk konset classical music tu. Memang anak2 maklang enjoy jugak classical music ni terutamanya si Hakim. Memang ikut abah betul tu.:).

Tak sangka pulak masa, Cik Abang balik dari tgk concert, anak2 dah belikan kek utk mak dan abah. TQ lah. Mak and Abah sayang anak2 dan doakan kami bahagia selamanya...dunia akhirat...Amin....

2 comments:

MULAN said...

happy anniversary..

sripekan said...

selamat ulang tahun perkahwinan..semoga hari2 mendatang dipenohi keberkhatan Illahi...