BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, November 27, 2010

Enjoying the weekend

Assalamualaikum...


Alhamdulillah my pouches are almost ready. Only 7 left till completion. Tapi masih penuh bermisai belum dibersihkan lagi. Seronok hari ini, pagi2 dah outing dengan family. Along yang berhajat nak makan roti canai! So, layan ajelah...almaklom orang nak peksa ni kena layan aje makan dia..kang asyik teringat makanan pulok...payah nak belajar...he he..


Kami pergi makan kat Kemasik. Memang all time feberet tu...kat kedai kat simpang Kemasik...Haji Ibrahim tak silap..memang sedap dan murah. Makan sikit punya kenyang...macam tak pernah makan pulak. Nak cerita berapa keping yang habis pun segan sebab memang banyak betul plus air sorang satu , baru RM30 je...Masa dah order banyak2 tu budak2 sampai tanya, Abah ada bawak duit tak? Takutlah kot2 tak cukup!

Ini sebelum pergi tadi...Icop nak naik motor lah kaklong...naik jelaa...nak bawak motor pun kaklong tak tau...:) Pak long bolehlaa..
Ni lah dia anak2 yang sedang mengenjoy makan roti telor...ada jugak yang merajuk sebab nak tambah tapi kena rebut ngan kakak2 yang suka mengusik!
Senyum je Icop pagi2 ni. Rindu kat mommy tak datang lagi!
Angah tengah berangan pasal Jepon ke?
Mak Abah nak posing gak...tapi golap pulak...cahaya dari belakang..:(
Wah Icop...senyum lagi...
Banyak nya Along makan...berstack2 pinggan! Lepas makan antar Along gi kelas tambahan kat sekolah..

Lepas balik dari makan, maklang menjahit lagi. Tu yang dapat siap sampai ke 43 buah pouch. Siap gak beg untuk parent Jepang Angah. Alhamdulillah. Lunch dah di tumis pagi2 b4 keluar maklang masak nasi tanak dan pacri nenas. Tengahari sempat ke rumah kawan, yang buat khenduri kawin Angah. Makan gulai daging sedap. Kawan siap bekalkan lagi sebab dia tahu kami suka gulai daging. Terimakaseh banyak2:). Murah rezeki hari ni..

Pagi2 masa Abang beli barang2 kat MM, dah pesan dia belikan tiket untuk Harry Potter. So, kami keluar lepas dari khenduri. Abang and Along je tak ikut serta. Along kata takut tak leh concentrate tengok HP sebab ingat peksa. Anak sempat singgah kat Toy R us...Berborong2laa.. Lama dah Hakim dok ngecek. Alhamdulillah mak ada extra sikit bulan ni boleh lah belanja Hakim sikit meinan...:)
Senyum nampak gigi dua-dua. Cepat2 aje nak main bila balik rumah. Tapi kena solat dulu baru boleh main...Seronok sangat dapat track yang boleh pusing2 tu..Apa Bakim beli Icop pun nak..kembar tak sesizelah katakan...
Maklang pun baru dapat rehat. Tolong Angah yang dah pening nak pack bag dia nak ke Jepang. Bag utk mak Jepun pun dah pack masuk dalam beg. Hmmm..Mesti mak rindu Angah. Sunyi lah rumah ni selama 2 minggu. Harap Angah will enjoy kat sana. Akhirnya tercapai cita2 Angah nak ke sana. Mak doakan semoga selamat semuanya...Amin..

By night time...Icop dah nangis tersedu2 nak mommy...tu yang Icop kata nak jalan 4 hari je...
Sehingga berjumpa lagi..

3 comments:

MULAN said...

have fun angah...!! dah belajar bahasa jepun ke? cakap ngan org jepun, angah dah pandai buat sushi sempoi..

itu tempat makan, mmg sangat lah best kan...

maklang said...

Tq Aunty Mulan.. Dia tgh seronok nak makan sushi...
Takut dapat makan sehari je... Lepas tu tak lalu nak makan;)...

IXORAROXI said...

Bila saya baca postings Maklang, saya jadi kagum, Awak seorang wanita yang sangat hebat..banyak kemahiran yang awak ada..bestnyaaaaaaaaaaaaaaa