BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, February 9, 2011

Cuti cuti kerja di Jakarta

Assalamualaikum..

Lama tak sembang ek...maklang sibuk plus semalam tak berapa tenteram dihati ni. Jadi tak ada mood nak menaip. Baik layan mata dan badan yang dah beberapa hari keletihan. Memang biasa kalau stress maklang tidooooo....dan tidooo dan tidoooo


Malam ni kita cerita bergambar jelaa ye...

Ni pokok daun kesum yang kak Ira nak. Dia kata kat Jakarta tak ada...so, maklang petik lah sedikit yang ada kat dapur tu. Bila tiba KL, layu betul jadinya...tapi Alhamdulillah dapat jugak bawak ke Jakarta...moga2 pokok daun kesom ni iduplah hendakNya...
Setibanya di KL, maklang siapkan beg ni, khas buat kakak yang maklang nak jumpa Jumaat sebelum bertolak, tapi jodoh kami tak sampai sebab Kak Pah masuk sepital sebab dehydrated and Dr tak kasi dia keluar. So, maklang jumpa anak Kak Pah lah yang keje kat KLCC utk menyerahkan buah tangan maklang...dan tqsm kak kerana susah2 bawakkan ole2 dari jauh2 tu..cantek2 semuanya...Moga Allah balas ke murahan hati akak tu, dan moga akak sihat kembali seperti biasa..
Sementara nak jumpa tuan punya pouches maklang sempat bawa Hakim jalan2 kat KLCC dan Sakura ni memang memikat hati...Kim jom bergambar...
Wah...dia kata, mak amek gambar Hakim tengah makan laa...suka sangat lunch..


apalagi dia memang suka nasi Kandar...:) ayam kuah kari laaa, ni sebab kena penangan kat Penang laaa ni

Sempat gak maklang minta Cik Abang belikan popia yang macam kat Ikano tu...sedapnya...teringat mak Enon belanja kat sini lama dulu...
sebelum balik, sempat Hakim bergambar ngan kereta racing ni...ni kereta betul ke Mak? Memang teruja benar dia..

Sabtu petang, kami berangkat ke Jakarta. Baju tak bawak banyak, so malam sebelum berangkat, maklang dah basuhkan dan Alhamdulillah petang dah kering...maka pakai lah baju yang sama...Cik Abang pun dah pesan 4 set seorang ( kalau masuk baju malam jadi 7 laa)...termasuk baju yang pakai. Sebab Wan Sara kata dah ada bibik yang basuh kat sana, so tak worrylaa...sebab nya I ni tersangat rajinlaaa nak menggosok baju hu..hu..
Sempat gak Hakim bergambar kat Harrod's. Tak dapat kat yang kat London, kat KLIA pun jadiklah kan Kim..:)
Sementara nak naik kapalterbang, sempat gak tu bukak PC dia...( hu hu ..maklang pun rasa cam nak beli je PC baru sebab yang ini asik keluar disc error je:( )
Bila tiba kat Airport Sukarno Hatta...Hakim termenong jap. Sebab tak pernah lagi bila tiba tak disambut Wan Sara. Rupa2nya dia tunggu kat belah lain and kami keluat kat tempat lain...Adoilaaa...ada kot 1/2 jam baru dapat ke temu. Tu pun sebab dah call anak dia..Kami cuba call Wan Sara tak dapat pulak...

Ok, the time is up...kena berenti kat sini sebab nak de stress dengan menjahit...Tgh rasa unhappy sekarang tentang kerja so kena de stress so that besok InsyaAllah boleh keje better sikit...unlike today...

3 comments:

zany said...

pandai hakim makan tempe, selalu budak2 tak berapa suka. ayam goreng no 1 selalunya.

MULAN said...

bestnya pi jakarta... miss the foooood..

kak Erna said...

mak lang..beli la satu mak lang..akak punya lappy ni pun..dah mula meragam..