BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, December 29, 2010

Batuk

Assalamualaikum...


Tadi pi klinik lagi. Lepas dah 3 minggu makan ubat batuk dan 2 kali makan antibiotics, tak baik2, maklang pi Klinik Dr. Raj kat Awana. Kali ni sebeban dia bagi ubat..macam biasalah...dan harga semuanya boleh dapat 8 keping large Pizza kat Pizza Hut! Nasib baik company bayar...




Dr kasi MC 2 hari. Takut sebenarnya nak cuti sebab rasanya bulan ni aje dah banyak hari ambik MC. Terbabas kang naye je kena tolak gaji...Adoiii...Nasib baik masih ada 2 hari lagi. So, penutup tahun ni dengan cuti. Punya lah tak sihat tahun ni...Last ambil MC tak banyak pun. Tapi tahun ni ada kurang sihat sikit..Nak buat macamana, nak bahagian masing2..

Bila balik rumah relax2 lah dengan bujang maklang. Tadi masa dia nak angkat air sembahyang, dia pulak jatuh kat bilik air. Kesian dia. Melalak dia...:(



Malam pula, Along buat stew guna daging kambing. Maklang makan 2 keing kecik je sebab dah makan sup ikan merah.


Hari ini production RE kurang lah sikit..tukang jahit tak berapa sihat...hu..hu...


Besok pagi pulak, walaupun sedang MC terpaksalah bawak budak2 ni pi sekolah. Maya nak register masuk form 1. Bila orang tanya...Maya dapat sekolah mana? Maklang jawab..Maya dapat sekolah Rantau Petronas aje...anak2 org lain ramai yang mintak nak masuk asrama, tapi anak2 maklang semuanya tak mahu! So, maklang kata kalau result tak baik...then baru masuk asrama....:)

2 comments:

kak Erna said...

semoga cepat sihat mak lang.
sama lah kita tahun ni pun akak banyak mc..

armouris said...

info tentang batuk di SIHAT SELALU - Peranan dan Komplikasi Batuk