BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 9, 2010

Kerana Ngangkung


Assalamualaikum…

Hari ini cuaca lembap je. Malam tadi hujan lebat sangat. Bermula dari jam 10 lepas kami balik dari MM. Maklang menjahit sampai pukul 12 malam sambil updet blog etc. Tengok CSI jugak entah ulangan rasanya. Anak2 tak boleh tido sebab excited. Ketawa kami tak habis lagi ingat pasal cerita Ngangkung tu. Memang bestlaa…kalau tiket free nak gak tengok sekali lagi..he he…tengahari tadi masa balik lunch pun terdengar kakak dok bercerita kat Along padal Ngangkung. Along rasa cam nak pergi je..

Sungguhpun cerita Ngangkung tu kelakar, tapi ada gak hantu2 yang seram. Maklang ni memang penakut, time kluar hantu tu tutup lah mata..he..he.. Takut terbayang pulak nak tido malam. Masa tengok Ngangkung tu Hakim siap cakap….kang Hakim takut mimpi pulak mak…And mak being mak cakap kat Hakim…baca aje ayat kursi and ayat Quran sure lari. Kakak pun nyampok kata…alah Kim piat aje telinga hantu tu suruh dia keluar cam kat cerita Ngangkung

Macamana pun putera macho mak tetap penakut. Boleh dia kata kat Along..Along, Along tolong syampoo kan rambut Hakim tak sebab mak suka kalau rambut Hakim wangi…Pandai betul dia cari alasan! All of us knew that dia takut, and Along buat2 tak nak tolong…Selagi tak kata ye, selagi tu lah dia tak masuk bilik air…bertuah punya budak..So, terpaksalah Along teman dia mandi sambil syampoo kan rambut dia..kelakar budak sorang tu.

+++++++++

Itu cerita malam tadi. Hari ini belum Ngankung lagi. Takut nak usik dia lagi, ada nanti tak jadi kerja kena teman dia kesana kemari….

Maklang pula sejak malam tadi senoneng semacam. Agaknya sebab bertudung dari pagi sampai ke malam. Kepala naik pening. Masa ke MM tu tak ganti baju pun..and of coz tak bersiram..tu gaknya yang buat pening. Hari ni dari pagi sampai petang rasa tak best. Cuaca pulak bermuram durja. Mata ngantok semacam!







Sempat juga nak siapkan RE tu..Tinggal kelim baju je...Alhamdulillah...dapatlah nak tunjuk RE sempoi ga

5 comments:

pB said...

salam Mak Lang


musim boh sudah datangggggg

kak Erna said...

salam mak lang..seram ke cerita ngangkung tu..anak akak teringin nak tengok..tapi dia juga..jenis penakut..susah pulak nanti kan..dulu..selepas tengok dark water..kalau tak silap..berhari2 kita kena duduk depan bilik air..bila dia mandi..

mamawana said...

Salam ziarah pertama kali di sini..

Wah, bagus Mak Lang pandai menjahit. Lumayan tu. Tingin gak nak tengok filem ngankung tapi anak2 takut lakk...

cikceriacorner said...

salam mak lang..salam ziarah juga...
sy ada terdengar cite ngangkung best..tp xtgk lg..heheh..:)

MULAN said...

ngangkung..?? eyy takde la tengok.. seram..