BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, December 28, 2010

Mak dan bapa angkat

Assalamualaikum...

Lewat update hari ini..keje banyak...tapi sebelum merepek maklang sekali nak ucapkan " Selamat Hari Lahir buat suami yang tercinta.Moga hidup sentiasa diberkati Allah dan dimurahkan rezeki...Amin...

+++++++


Hari ini maklang terlewat bangun. Nasib baik Cik Abang talipon kejut bangun. Biasalah kalau dia bertugas jauh, mesti dia talipon pagi2 takut tak sedar...haaa..betul pun pagi ni, agaknya sebab tidur lewat dan terjaga awal sangat sebab banyak nyamuk, bila dah lewat pagi baru terlelap...jadinya apalagi terbabas...

Terkejar2 laa...memang plan nak buat mee goreng for breakfast dan juga nasi kerabu untuk lunch. Sebab mak enon dan baba ada, naklah spesel sikit...rupa2nya baba tak pernah makan nasi kerabu walau pun bertahun dah duduk di Kerteh b4 dia berpindah ke KL..he..he...so ari ni 1st time dia makan nasi kerabu..




buat mee 3 bungkus, maka adalah belen2...kakak terus simpan dalam fridge sebab dia suka sangat mee goreng..sejak dari masa mula2 dia sampai Malaysia..

dalam pada maklang sibuk tu, sempat gak maklang belek2 yang in, now tgh tung





Alhamdulillah sempat maklang buat serunding kelapa dan kuah dia. Tinggal ajelaa lepas dah tumis tadi biar kakak tunggu sampai pekat. Sempat gak potong kan kacang dan timun. Kesian kalau nak kakak buat semua...Memang sedap lah makan tadi tengahari sebab lama dah tak buat. Serunding kelapa resepi Wan tapi kuah dia maklang modify buat macam kuah kawan maklang buat...Alhamdulillah selamat by nite time...:)


Sebab sekarang mak Enon dan baba ada, anak bujang maklang teruja sangat. Maklang kenal mak enon dan baba sejak mula2 kami pindah sini lagi. Kebetulan masa maklang mengandungkan Maya, mak Enon juga mengandung. Sua2 anak ke3. Tapi rezeki tak menyebelahi mak Enon kerana dia keguguran dan maklang Alhamdulillah dapat sorang lagi...So, mak Enon dan baba minta izin kalau boleh mereka buat Maya macam anak angkat.

Bila kak Maya ada mak and baba angkat, makanya bujang maklang pun teruja bebenor...

so, semalam masa jalan2, mak eonon konon2 merisik2 laa...ada tak org yang nak jadi anak angkat mak Enon. apalagi bujang senyum meleret2. Masa dia cerita kat maklang tu nampak sangat dia nak menahan kegembiraan dia. rasa cam nak pecah muka dia sebab dia menahan excited dia. Mulanya macam tak mo . Petang tadi pulak dia kata baba nak jadi bapa angkat dia..lagilah dia suka...Alhamdulillah..:)

Gelihati tengok org yang excited sangat ni..


Ini pulak pouches ekspree untuk kwwan di NS

yang ini pula 4 pouches yang dah siap.


Untuk hydrangea tu, maklang baru siap yg ke 42. Harap maklang dapat selesaikan dengan sempurna..


p/s kalau ada ayat yang tak sempura, maaflaa...dah tak leh buka mata dah ni...selamat malam semua

2 comments:

MULAN said...

dah mcm2 design re tu... cantik nya... yg kat umah ni, entah bila nak beranak nya... hahaaa...

My Life My World said...

Selamat Ulang Tahun untuk Cik Abang Mak Lang ... 28 Disember kan. Sorry terlewat wish. Tolong sampaikan yer :)