BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah

Assalamualaikum..

Alhamdulillah dah pun masuk tahun baru Hijrah. Alhamdulillah kami dapat berkompol membaca doa akhir tahun dan awal tahun tadi. Kami baca dulu then ikut pulak kat TV sebabnya Kerteh masuk waktu maghrib dulu dari KL. Moga tahun mendatang akan lebih baik buat kita semua dan moga kita dapat melipatgandakan amal ibadat kita, InsyaAllah...

+++++

Petang tadi lepas balik kerja,terus aje masuk dapo. Semenjak 2 menjak ni rasanya layanan untuk anak2 cam kureng sikit. Apart from mee kari , tak ada masak makanan yang pelik2 untuk mereka. So, maklang cuba ingat apa yang maklang makan kat SR tempohari. so, amek susu, butter, mushroom, lada hitam, potongkan bawang besar dan masukkan ayam serta, camporkan tepong ngan air, kacau2 atas api perlahan, jadilah soso cam kat SR. tapi tak lah makan cam roti. Maklang minta kak rebus pasta...he he..Alhamdulillah dapt thumbs up dari Along:). Bukan senang nak dapat thumbs up dari dia!..Syukur Alhamdulillah...



Lepas tu ingatkan nak menjahit baju kurung utk anak2 utk nak pakai masa khenduri hari Sabtu ni. Thema is purple. Dok mencari dalam lemari tapi macam tak ada lah pulak. sempat lah gunting 2 helai baju and konon nak jahitlah tadi. Tapi malangnya mesin jahit tepi buat hal...maka tak berjahit lah baju2 tu. Tapi besok terpaksa lah jugak jahit sebab Maya tak tak ada baju purple. Anak2 lain pakai baju yang dah ada. Korek punya korek jumpa pun baju2 tu..Alhamdulillah....:)

Malam ni maklang nak jait kusyen pulak untuk pengantin. Tak pe kot kalau letak kat sini b4 khenduri...2nd one sikit lagi siaplah Insyaallah. Harap2 mata tak merajuk and ajak tido awal:)
Salam Maal Hijrah buat semua...:)

2 comments:

kak Erna said...

salam maal hijrah mak lang.
tiap kali keblog mak lang ni..mesti akak terpikat dengan gambar jahitan yang kak lang paparkan..cantik2..

maklang said...

kak erna...

he he.. tq...kak erna nak tempah silakan:)