BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, May 12, 2010

Berkerja - kejaran.

Assalamualaikum...


Hari ini banyak penat ooo...Baru aje tiba dari Kuantan jam 630 lebih tadi. Bertolak ke sana sekitar 11 lebih dan tiba dekat2 pukol 1.oo tengahari. Meeting mula pukul 3;00ptg kat Jabatan Letrik. Kira2 danlah untuk nak makan dan solat zohor. Maklang singgah rumah kawan yang dah 30 tahun tak bersua muka. Berubah jugak perawakan kawan maklang yang dah pun bergelar Datin sekarang. Tapi cara cakap dan gelak memang tak ubah. Sekali2 teringat masa muda2 dulu. Ialah tak boleh sembang lama, dalam 2.10, maklang dah bertolak keluar untuk ke pejabat cawangan Kuantan yang terletak about 5 mins away. Alhamdulillah kerana diberi kesempatan untuk bertemu muka. Kawan maklang kata nanti nak mai Kerteh jugak bila anak dia balik dari luar negeri bulan Jun nanti, InsyaALlah..Ini Cincang kata dia...Quinin campur dengan air batu bandung, tak pernah merasa lagi sebelum ni..
Kami bertolak ke pejabat Letrik dalam 2.30 pm dan tiba di sana sebelum pukul 3.00pm. ALhamdulillah perbincangan lancar. Tak ada masalah cuma kena perbetulkan sikit sebelum nak hantar semula utk approval. Dah memang rezeki agaknya, kami dijemput minum petang kat situ. Ada sambutan harijadi. Dapat lah merasa makan mee soto.
Ni pegawai yang melayan kami tadi...terimakaseh banyak2 ye..

Mee soto..

Pukul 4:45pm kami bergerak balik ke pejabat diKuantan. Pukol 5:00 pm pun maklang bertolak balik Kerteh. Alhamdulillah...Tapi letihnya ya amat. Bila pikir nak ada meeting lagi kat Kuantan Jumaat ni tambah lah letihnya maklang...Habis plan ingat nak layan buat kek untuk hari guru kena tunda ke hari Sabtu. Minta kebenaran nak amek leave in lieu Boss macam tak kasi aje, so caj lah OT. Tak pelah jugak, boleh buat tambang pi jalan cukup bulan May, InsyaAllah...

4 comments:

pB said...

salam

cukup bulan nak gie mana lagi ???

Ibu Sayang said...

Salam Maklang,

Sibuk2 pun maklang tetap comel.Hujung bulang 5 ni nak gi mana erk??

maklang said...

pB:

nak pi honeymoon...he..he..InsyaAllah

maklang said...

Ibu Sayang,

Hujung bulan Mei nak pi jalan...he..he..nak ikut ke?