BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 25, 2010

LASIK

Assalamualaikum...

Maklang baru aje selesai bersiram. Keluar pejabat jam 530ptg . Tapi masuk rumah dah pukul 830 malam. Kecoh pulak petang ni. Kononnya nak berehat2 masa buat facial. Nak tenangkan fikiran kejap. Serabut rasanya bila pikir tentang kerja kat rumah yang makin banyak. Nasib baik kat office taklah sibuk sangat. Bolehlaaa..


Bila sampai rumah tadi maklang pun komplen laa...hmmm nak berehat tenang2kan fikiran pun asik kena call aje..Kol berapa mak nak balik? mak kat mana?... He..he..nak buat macamana kan...mak lah katakan..seme nak mak..baik anak, baik bapak anak..tapi kira ok lah tu...Syukur, mereka memerlukan mak...:)


++++++

Tu satu kisah, ni satu kisah lagi. Cik Abang sejak 2-3 minggu lepas asyik berangan aje. Berangan tak payah pakai dah cermin mata lagi. 2-3 minggu lepas dia dah buat screening mata kat UIA Kuantan. Tak beritahu pun kat maklang ni. Lepas tu dia dok kata dia risau laa...Ingat kan risau kenapalah, rupa2nya nak buat operation mata. Nak betulkan kanta mata dia supaya dia tak perlu lagi pakai cermin mata dia..Mana taknya without the glasses dia memang tak nampak...power sekitar 600-700. Hmmm...Kalau tak pakai cermin mata tu memang teraba2..Last 2 weekends masa maklang pergi kerja kat Kuantan, dia pergi buat preop kat sana. Kalau dah lulus semua thorough checkup baru boleh buat. Kalau tak lulus memang tak boleh buat laa...Alhamdulillah, pagi tadi dia dah pun siap buat LASIK dia. Sukaaa sangat...




Bila tengok dia buat, maklang pulak rasa macam nak buat aje...Pulak tu bila selalu sangat tak jumpa letak cermin mata kat mana. Sampai Cik Abang kata spek tu kena gantung kat leher, selalu benar tak jumpa tak ingat letak mana..Tapi tak boleh lah buat sekarang sebab kena mengumpullah pitih nya dulu...



Sebab dah kena LASIK...maka beginilah rumah orang yang berpantang sebab LASIK...anak2 ketawa terbahak2 tengok abah..ada yang kata macam Ultraman, ada yang kata macam Bidaman la...macam2 budak2 ni kalau pasal mengusik abah dia..Tapi Abah relax aje...tak payah pakai spek laaa..tu yang penting!:)






+++++++++++

Salah satu sebab mata maklang pedih ialah sebab banyak menjahit iye jugakk.. Nak buat macamana, orang dah tempah...tapi maklang enjoy...dan salah satu sebab maklang updet blog ialah sebab nak merehatkan mata jugak laa...







+++++++++

Ini pulak maklang saje2 nak letak gambar satah. Cik Abang beli masa dia on the way balik dari Kuantan petang semalam...Memang feberet dia ni...makan sampai kenyang...lain tak nampak dah...





Sekian buat kali ini, maklang ada baaanyaaak lagi nak jahit...

18 comments:

mamasita said...

Salam Maklang..waah..banyaknya story2..hehe..kejap yea lasik tu bolih sembuh..
I still rasa sata in Kemaman lagi sedap dari the one in Kuantan.

Abang Long said...

Hakikatnya, walaupun saya perlu menggunakan cermin mata. Tetapi saya tetap rasa rimas. Rasa macam nak pakai kanta berwarna biru. Apa pendapat Maklang ?

Ibu Sayang said...

Salam Maklang,

Harap2 mata hubby maklang cepat semboh & tak perlu spek lagi.

Sata tu peberet ambe & seisi famili gok, org Ganu lah katakan..suka makang ikang!! hihihi

eT said...

ye ker maklang...bp kos wat lasik tu mak lang...cite la..hehehe

mannira said...

brp riban kena tu mak lang...best kan hidup without spec...

mak lang..sy pun..cukup tak suka kalau cari spec... sebab kalau kita cari benda lain senang nak jumpa..sebab spec ada...tapi kalau cr spec dah tentu kita rabun kan...uiihh tak suka tak suka...

ima said...

salam maklang...wahhh semakin cantiklah sulaman bunga mak lang tu...suka tengok..

maklang said...

Kak mamasita,

Sekali tulis semua masuk...tak kuasa nak update setiap hari..:)harap akak taklah bosan...

Zareda Norman said...

mak lang

wah banyak teknologi perubatan sekarang kan.. siapkan aje ongkosnya...

maklang said...

abang Long, apakata pakai kanta kaler purple...mesti ramai yang terpikat!

maklang said...

Ibu sayang,

ALhamdulillah, hari ini dah boleh bawak kereta tanpa pakai spek. suka sangat dia..

Boleh lah kita pi makan bersama kat Kemaman...kat mana ek yang paling sedap?

maklang said...

eT:

Insyaallah maklang adakan penulis jemputan tentang lasik ni..

maklang said...

mannira:

3.5 aje. nanti penulis jemputan akan tulis detail2 dia eh..maklang nak crita semua takut pulak keluar tajuk!

maklang said...

Ima,

Tq...nanti kalau Ima nak order boleh jugak...:)

ibu,mommy,mom... said...

Waa Maklang,bestnya buat lasik,dah tak perlu pakai cerminmata kan...bestnya.sure nampak clear

MOKCIK AZWA said...

Maklang...as usual sulaman tu memang mabeles..

hehehe memang lucu rupe cik abe tu dengan mende tu..berapa kos, berapa lama baru bleh buka mask bidaman tu?? sekali buat bleh dua2 belah ek? banyaknya soklan hehehe...

maklang said...

IMM:

Paklang memang tengah seronok..Just imagine after years of wearing glasses...tak aleh2 dunia terang tanpanya...:)

maklang said...

Mokcik Azwa:

TQ...kira oklah maklang punya RE...asal masa maklang buat maklang dah puaskan hati maklang dulu...

Paklang akan detailkan cerita lasik dia eh..senang kalau dia yang cerita..sebab dia yang experience tu..

DrSinga said...

singgah ke laman maklang...
cantik bunga2 itu..
:)