BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 10, 2010

Selamat Hari Ibu di Kuala Lumpur

Assalamualaikum...


Penat sungguh rasanya hari ini. Badan rasa macam nak demam. Maklang sebenarnya baru aje tiba dari KL flite petang tadi. Semalam tengahari maklang ke KL kerana ada meeting pagi tadi. Tu pun berkejaran sebab nak solat zohor dulu. elok2 selesai solat, nampak macam ada tanda darah kat kepala. Darah nyamuk gamaknya. Apalagi, terpaksa solat semula. Maklang tiba kat airport KL 25 mins sebelum nak berlepas. Tiba KL jam 5.05pm. Masa nak naik lift nampak ada msg masuk dari kawan maklang. Pasal nak reply msg punya pasal, tak menyempat, terus tersalah naik lift. Keluar lift, pusing the other away, naik lift nak ke ERL. Elok2 keluar dari lift kat platform ERL, ERL pun tutup pintu...Hmm..nasib2...terpaksa tunggu lagi 15 min. Lewat lah tiba kat hotel. Berkejaran pulak nak solat Asar. Nasib baik sempat.

Malam maklang memang dah berjanji dengan kawan lama. Kawan yang dah lebih 20 tahun. Memang gang maklang rapat jugak dengan gang abang sorang ni. Alhamdulillah isteri dia pun yang memang ramah pun mudah rapat dengan kami. Kebetulan pulak nama dia sebijik sama dengan nama maklang.


Ini abang Kuch yang bermurah hati belanja maklang...murah rezeki dia...:)


Ini isterinya..baru bersua muka kali ke 3 tapi macam dah lama kenal sebab selalu gak bertemu jari kat FB..he..he.

+++++++++

Selesai solat maghrib, sekitar 830pm, dia datang jemput maklang kat hotel. Sebenarnya serba salah gak nak pergi sebab takutlah orang nak sambut Hari Ibu dengan isteri tercinta, tak aleh2 ada pulak sorang ibu dari Kerteh ni menyibuk! Tapi lepas dah diconvince, ok tak apa2, maka maklang pun menyibuk laa.... Tak buah tangan apa pun untuk mereka cuma beberapa biji coklat cup cake yang tak berapa naik..hu..hu...

Memang tak tahu hala tujuan, sekali Abang Kuch, bawak maklang pi makan kat sini...


Lama betul tak makan kat sini ada kot 15 tahun! Punyalah lama. Alhamdulillah...ada gak org nak bawak..Murah rezeki mereka..:)



Maklang MMS gambar ni kat Cik Abang..he..he..anak2 geram aje...tak pe..InsyaAllah..mak buatkan nanti...lagi original punya...


Ini gambar kami bertiga...berbual2 punya berbual kisah semasa, sedar2 orang dah nak tutup kedai. Memang seronok kalau bukak kisah lama masa kat Uni dulu...he..he..

Bila balik, maklang dapat hadiah Hari Ibu cum Hari Lahir dari mereka, cantek sangat alas meja tu, macam tau je kita suka..TQ all. Gambar dia besoklah pulak di upload ye..

Pagi tadi pun dapat hadiah gelang tangan 2 utas dari Sabah. TQ mak Enon dan babah. Gambar tak ambik lagi. Besoklah upload jugak. At least ada gak gambar nya untuk entry tersebut, Insyaallah

Petang tadi pulak dapat hadiah ni dari Wan dan Atok dan 3 helai kaftan, dah masuk bakul dah nak basuh. Besok kalau bibik dah basuh dan gosok, bolehlah maklang bergaya...Terimakaseh atas semua hadiah2...Maklang sukeeeee...senyum sampai nampak gigi!

6 comments:

zino said...

selamat hari ibu utk maklang... victoria station tu dah berzaman tak masuk hehe

mamasita said...

Selamat Hari Ibu MakLang!
You're a gem of a mom!

"MULAN" said...

happy belated besday.. happy mother's day.. happy everyday..!!

maklang said...

zino:

tulah kan dah 15 tahun...lama betul kan

maklang said...

mamasita:

Alhamdulillah...syukur kan...kita punya anak2 yang menyayangi kita..

maklang said...

mulan:

TQ ..and same2 to you!