BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 3, 2010

Musibah..

Assalamualaikum...

Rasa macam dah lama benar maklang tak updet blog ni. Nak cerita pasal cuti lepas pun dah malas. Org pun dah malas nak tunggu, kalau adalah yg tunggu...Anyway, the last two days cuti tu kami spent kat White World and of coz lah anak2 amat gumbira. Mak abah, atok wan aje yang duduk tercangok menunggu mereka main. The last day kami kat sana, atok naik kosi roda sebab kaki dia dah sakit masa naik bukit kat Currumbin park. Ok lah tu...budak2 berebut nak tolak atok. One thing yang best kat Theme Park tu, tempat solat yang cantek disediakan. Ada jugak tempat jual makanan halal, so tak lah risau mana kan..Alhamdulillah...:)


+++

Berbalik pada hal semasa, memang maklang sibuklah 2-3 minggu ni macam biasa. Masak tetap masak. Last 2 wikens pulak sibuk pergi balik ke Kemaman Kuantan...

Keluarga maklang ditimpa musibah...Patut pun masa malam Sabtu minggu 24 hb tu, maklang rasa macam tak sedap hati aje. Ingatkan kenapalah, rupanya pagi Sabtu Along mengaduh sakit perut. Ingatkan sakit perut biasa. Maklang tanya if dia nak kesekolah ke tak? Dia kata nak pergi sebab ada perkara yang cikgu nak ajar, yang dia tak tahu lah. Lagipun periksa dah dekat. Since tuan badan kata nak pergi, maklang kata Oklaa, kalau sakit nanti minta abah dia ambik. Pukol 830 pg masa maklang nak siap2 ke Kemaman nak teman chef tersohor kak Liza buat demo masak, Along call kata tak tahan sakit perut sangat. Mata dia yang problem pun sakit pulak. Risau betul. Maklang mintak Cik Abang bawa dia terus ke Kuantan jumpa Specialist mata sekali. Kebetulan Hakim pun sakit tonsil. Terus aje ke sana.. Rupa2nya bersebab jugak lah yang tergerak mintak terus bawa ke KSH. Dr. cek sel darah putih dah tinggi maknanya dah contaminated and bila scan nampak appendix dah bengkak...Pastu scan mmg confirm appendix. Petang tu jugak maklang bergegas ke KSH. Terpaksa tinggalkan Kak Liza ( nasib baik dah habis demo). Balik Kerteh pickup Angah and Maya , pack2 , bawa bekal and terus ke Kuantan. Elok2 maklang sampai about 1/2 jam Dhirah pun terus dipanggil masuk OT. Alhamdulillah hari Senin Dhirah dah balik.

Pagi tadi pon Dhirah dah buat folo up dan alhamdulillah semuanya OK...

Sekian updet buat kali ini..sehingga berjumpa lagi...

14 comments:

mannira said...

alhamdulillah..dirah dah ok...bykkan bersaabr ya,mak lang...

Zhr Znl said...

alhamdulillah... semua dah ok...

ibu,mommy,mom... said...

Salam Maklang...Rindunya kat Maklang ni...
Alhamdulillah Dirah dah ok.Syukur

tireless mom said...

Sakit like this is unexpected Mak Lang. Alhamdulillah Dirah dah ok. Hope she recovers fast.

maklang said...

mannira:

Alhamdulillah...syukur..

maklang said...

zhr znl:


Dhirah kata dia tunggu hersheys dari uncle ..tak dapat pun..he..he..TQ..:)

maklang said...

IMM:

Kalau rindu meh kita meet up...bila nak datang Kerteh?

maklang said...

TM:

Memang unexpected. Alhamdulillah dapat tahu cepat. Masa Angah hari tu entah dekat 5-6 kali pi Dr. , Dr. pun tak dapat nak detect. Kebetulan ada Dr. locum datang kat clinic tu, dia yang tahu..and dah pech appendix dia..Sian Angah suffer lama...:(

Tapi Alhamdulillah seme dah Ok...:)

Ibu Sayang said...

Salam Maklang,

Syukur Dhirah dah ok, Alhamdulillah

MOKCIK AZWA said...

naluri ibu...cepat merasa kalau ada tak kena.

get well soon along.

Zaitun said...

Salam kenal,

Syukur alhamdulillah dah ok.

maklang said...

Ibu Sayang...

memang akak tak sangka, lepas cakap ngan awak hari tu kan...

maklang said...

Azwa..

Memang betul tu...ibu cepat terasa benda2 macam tu..anugerh Allah tu...Syukur...

Alhamdulillah Dhirah dah mula sekolah hari ni

maklang said...

zaitun...terimakaseh, selamat berkenalan..:)