BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, January 15, 2010

Excited

Assalamualaikum...

Seronok ...seronok...seronok...Sebab apa? Sebab hari ini hari Jumaat dan hari ini maklang bebas melakukan apa sahaja yang maklang suka nak buat. Bukan maklang aje, sesiapa pun yang tak kerja pasti seronok nak buat apa2 yang mereka suka..

Pagi2 ni sambil tengok dan dengar Ustaz Zalizan kat Tanyalah Ustaz kat TV9, ni maklang bolehlah berceloteh kat sini...

Malam tadi tidur tak berapa lena. Ada kawan kita yang bergumbira, berterbangan sambil menyanyi lepas tu menggigit orang nak tidur. Geram betul. Semalam tak spray pun bilik ni. Dah agak dah, mesti ada gangguan.... So sebab dok terjaga jaga ni, kepala ada senoneng sikit. Tapi tak mengapa...hari ni maklang excited.

Sikit je sebab kenapa maklang excited. Maklang nak jahit tudung Kak Yong yang dia dah pesan about 1 yr ago. Bagus kan maklang, simpan bertahun tempahan orang. Tapi nasib baik kak Yong bersabar...Terimakaseh Kak Yong :)


Tidur pun tak lena, dah lah kena gigit nyamuk, tapi sebab RE, semuanya tak kisah...he..he..InsyaAllah nak mereka reka lagi bunga untuk tudung...moga di beri idea oleh Allah swt, InsyaAllah..




Lagi 1 excitement ialah nak jahit 2-3 beg yang RE nya dah siap. Waaah...plan macam pinggang banyak kuat nak menatap depan mesin jahit. Tu je...he..he..

Hari ni pun maklang bercadang nak masak sesuatu yang nak buat anak2 dan suami yang dikasihi excited nak makan...bukannya apa...lemon chicken, udang butter dan tahu lembut. Sayur campur kot. Lama tak masak yang lavish2 untuk mereka. Semangat hari ini...

Anak2 yang 2 kecik pulak excited sangat. Maya nak gi tuition utk yang pertama kali. Ni tuition lain. Kat rumah pun ada tuition. Tiap kali ada tuition Maya excited semacam. Harap2 bila dia excited, pelajaran dia Ok laa..InsyaAllah...dan moga dia berjaya dalam UPSR dia...

Si Hakim pulak, entah kenapa, tak aleh2 nak sambung pulak Taekwando dia. Last yr tak mau pergi langsung. Kami ikutkan je. Asal dia nak. Kalau nak paksa tak jadi nanti. Mungkin ada kawan2 sekelas dia yang join , tu yang dia seronok sangat. Dan jugak dia tak sabar2 nak pergi bowling. Siap dah buat janji dengan Abah dia, tapi entah bila dia nak pergi tak tau laa. Asalkan dah berjanji, dia dah excited sangat.


Nak selit sikit..Ustaz kata, mandilah sunat Jumaat kerana ia mengkafarahkan dosa dari satu Jumaat ke satu Jumaat yang satu...

Oklah...ni je celoteh maklang buat pagi Jumaat yang indah...Semuga semuanya berbahagia di tempat bekerja atau berehat bersama keluarga..

3 comments:

aintsuperwoman said...

waaa..pagi2 dah excited dan memulakan hari dengan ceria. Bagus tu Maklang!!

Nak masak tauhu lembut? Jgn lupa resepi ye.... :)

Uncle Lee said...

Hello Maklang, wayyyyyy to go.
Yes, relax, get your batteries recharged.
Make a glass of iced coffee or lemon tea, Kick up your legs on the sofa.....and enjoy. Rest your mind, brain and body.
And have a pleasant day, best regards, Lee.

Mama Najiha said...

Salam mak lang.. boelh tyak mak lang bagi sedikit tutorial kat page mak lang ni teknik buta bunga rose tu?
Terima kasih..