BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 13, 2010

Nyaris...

Assalamualaikum...

Malam ni rest kejap. Baru sebentar maklang kemaskan cushion covers kat bawah ni dan masukkan ke dalam kotak. InsyaAllah besok nak dipos lajukan ke Brisbane, Australia. Entah berapa agaknya postage nya. Moga2 diringankan timbangannya..



Add Image
Tersyok sendiri pulak bila tengok hasil jahitan sendiri. Berkenan dengan kombinasi warna. Alhamdulillah menjahit REnya pun senang sebab kainnya lembut sungguh. Allah sememangnya memberi pertolonganNya kerana menjahit kusyennya pun mudah sekali. Tak perlu buka 2-3 kali nak2 tang part zipnya sebab jahit atas kain tebal ni masalah sungguh untuk maklang...Apa2 pun Amin..kerana sudah selesai dan maklang ucapkan terimakaseh kepada Ana kerana mempercayai maklang untuk menjahitkan kusyen ini untuk hadiah harijadi buat kakak ipar nya...Maklang harap Ana puas hati dengan hasil kerja tangan maklang...

++++++++


Petang tadi lepas pejabat, maklang pegi date dengan Cik Abang. Apa lagi melayan hobby dia lah. Kalau ikutkan malas nak pergi sekali sebab memang pasti balik ke rumah lewat. Tapi lepas dah dipujuk masa lunch tadi...Tak nak ikut ke Abang...teman Abang jalan2 kat Dungun....?? Layan suami...??? Hmmm...Ku turutkan juga ajakan suami tercinta...

Hobby Cik Abang apa lagi kalau bukan tengok tanah. Last Friday dia pergi dengan Hakim ke Telok Bidara, dekat Dungun. Kali ini pergi lagi ketempat yang sama tapi tuan tanah yang berlainan. Lot tanah tu betul2 depan pantai. Memang maklang terpegun tengok keindahan alam ciptaan Illahi. Dengan hempasan ombak ke pantai memang menenangkan...Jiwang kejap tadi , masa Cik Abang dok berbual dengan tuan tanah, maklang pergi kesebelah pantai tengok laut. Sememangnya cantek sekali...

Lepas dari situ, kami singgah kat kedai mencari bahan utk Yaasin yang dalam progress. Apa yang dicari tak ketemu. Cuma dapat glue aja. Hampir 7:15pm kami bertolak balik . Biasalah jalan balik ni agak gelap. Nak2 jalan kat Bukit2 tu. Sebab nak kejar kan waktu solat, maka kereta macam nak jadi helikopterlaa ( kalau kapalterbang laju sangat lah pulak!). Sambil2 tu kami berbual lah tentang hobby Cik Abang .

Sedang kerete tu memecut, tiba2 nampak ada 2 ekor makhluk Allah ni lenggang lenggok cross jalan. Nasib baik maklang terperasan. Almaklum jauh dan gelap. Dan kereta tengah laju. Suspense jugak! Kalau tak tadi memang adalah perlanggaran antara anak dan mak lembu dengan kereta kami. Kereta belakang kami pun laju jugak dan nasib baik dia sempat break dan membelok ke kiri sikit. Kalau tak tadi memang kecelakaan lah kami. Syukur tak ada apa..


Tu je nak cerita sebenarnya..Otak dah slow dan mata dah kuyu..Lepas ni memang nak carik bantal...selamat malam semuanya...

16 comments:

My Life My World said...

Syukur Mak Lang dan Cik Abang tak ada apa-apa. Jalan tu memang menakutkan, kalau jalan malam malam terutamanya. Saya biasa jalan tu sebab pernah duk study kat Dungun, jadi dapatlah bayangkan. Tapi kan memula tu suspen gak bila Mak Lang tulis '2 ekor makhluk', hingat kan hantu tadi :)

OO said...

cantik lah kak cushion ni!

pos laju ke oversea mau makan ratus tak?

silversarina said...

Woowww, boleh ku bayangkan sebuah mahligai tersergam indah di tepian pantai ... jemput lah daku ke sana nanti tau bila dah siap mahligainya .

Kalau jalan dah gelap memang risau kat binatang2 yang melintas ...seriau darah saya ..

maklang said...

MLMW:

Memang seriau masa tu..nasib baik sempat break! Syukur..Kalau tak entah apa jadi...memang tak nampak lembu tu...sebab kaler dia pun coklat!

maklang said...

OO:

TQ. Memang makan ratus. Nanti sedia duit je kat PO.

Maklang dah melawat blog baru awak. Memang idea menarik tu..tak payah nak korek2 buku masak!:)Boleh lah amek resepi2 akak kalau nak...he..he..macam kita pandai masak aje gamak nya...

maklang said...

Rina:

Bayang jangan tak bayang...

Seronok kalau berangan kan, tapi semua itu perlukan ber$$ untuk direalisasikan dan itu lah yang kurang sekarang ni...he..he..

aintsuperwoman said...

makin lama makin bekenanlah tengok cushion cover tu!! Nanti fa nak tempah untuk bawak balik kampung. Souvenir untuk mak yg suka sangat bunga...

alhamdulillah, mujur tak ada apa2, kalau tak....fa fobia sungguh accident2 niiii....

ibu,mommy,mom... said...

Salam Maklang..
Mommy dok busy lately ni:)tapi dok jenguk jugak blog maklang..
Bestnya tengok maklang so talented jahit menjahit...

Nantilah suatu Hari nak mengorder...tapi tak tahu bila:)

indahhouse said...

salam mak lang,
apa khabar?
Syukur tak jadi apa2, mak lang. saya paling seram tengok lembu melintas kat tgah jalan

maklang said...

ASW:

Kalau nak tempah kena cepat2 sebab maklang kena ikut list ni...ada banyak lagi..lambat tempah lambat lah dapat...he..he..

Syukur lah tak ada apa2...

maklang said...

IMM:

Maklang pun sibuk jugak..tak sempat nak melompat2 sangat...dah lah badan ni berat!

Kalau nak order, cepat2 sebab production lambat...he..he..

maklang said...

Indahhouse:

Alhamdulillah..

kalau waktu siang ok lagi, ni dah malam...tak nampak jalan..sebab tu kena pelan2 sikit kalau bawak waktu malam..

ibu,mommy,mom... said...

he he production lambat tak apa..sebab mommy pun belum sure apa nak order..nanti lah:)

maklang said...

IMM:

Nanti dah tau apa nak order, britau je..akan diusahakan, InsyaAllah..

pearlpink said...

maklang,nak tau kain yang maklang gne buat table runner tu bli kt mane ye..puas sy cari kt kdai kain..tak jual pon..

pearlpink said...

maklang,kain yg maklang buat table runner tu bli kt mane yek..