BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, January 6, 2010

Santai

Assalamualaikum,

Hari ini rasa santai pulak...tak tahu apasal macam rasa relax aje. Macam tak stress macam selalu. Rasa macam tak perlu nak kejar2 nak buat kerja kat rumah ni. Tak perlu nak cepat2 menjahit RE maklang. Memang lah masih ada lagi jahitan yang perlu disiapkan, tapi macam tak kesah aje...OK kan punya perasaan macam ni. Mintak2 darah pun turun bila rasa senang dan santai..

Agaknya sebab rasa macam ni sebab suami tercinta ada kat sebelah kot. RE tak ada yang due maksudnya tak ada untuk orang kawin ke, orang nikah ke, jadinya kalau lambat sikit siapnya pun tak apa...he..he.. Satu lagi yang amat melegakan ialah RE yang maklang cerita dalam N3 yang lepas InsyaAllah dapat disiapkan malam ni..kalau tekunlaa...lega banyak tu! Sebab maklang simpan dah dekat 2 tahun!

Lega lega...mintak2 besok pun macam tu jugak laa..InsyaAllah..Dan paling best besok dah Khamis..dan lusa tak keje! Yeay!


Ni nak tepek gambar bujang senang maklang. Gambar dia lepas terantuk. Tengoklah tu, biru bawah bibir dia. Macamana entah jalan, tak tengok depanlah tu...bila pusingkan kepala, mungkin terus langgar tembok! Suruh dia letak ais dah, tapi dia tak mau, agaknya dia rasa handsome kot sebab ada biru bawah bibir macam lipstick..





Dan sebelum mengundur diri, ini adalah lauk sedap ( puji sendiri!) yang maklang makan tengahari dan malam...Sedap sampai nak makan untuk malam! Tak pernah lagi buat nangka masak lemak, tapi entah macamana berangan nak pulak. Maklang hentam aje macam masak lemak pisang muda, tapi maklang tambahkan serai dan cili padi dan udang idup...Berasap telinga dan kepala terus jadik panas...lama tak makan sampai bunyi 'ssssss' tu...



Eh...lupa pulak nak menayang beg RE bunga matahari maklang kat sini..meh ...tengok...dan untuk sesiapa yang nak join kelas sulam riben, InsyaAllah maklang akan adakan pada 23hb January bertempat di Kerteh Terengganu. Sesiapa yang berminat, bolehlah hantarkan email ke maklang....




InsyaAllah besok maklang akan letakkan gambar2 kat Cameron pulak..lupa nak buat tadi...

8 comments:

Erna said...

salam maklang..
pertama kali akak singgah sini..selalu baca..kagum melihat gambar2 hasil jahitan..cantik2..
tengok pulak hasil masakan mak lang tu..orang negeri..suka masak nangka tu..dengan ayam..masak cili api la..dengan udang pun sedap..kan udang kalau dah dimasak manis kan.

My Life My World said...

Bujang Senang Mak Lang tu masih bisa tersenyum lagi ... Macho Nyer ...

maklang said...

Salam kak Erna...

terimakaseh...maklang memang seronok menjahit...

biasanya masak kari...ni teringin masak lomak...kami memang suka masak lomak ni...maklumlah atok nenek berasal dari Alor Gajah...kan belah situ memang masakan dan cakap macam orang Nogori

INTAN said...

Salam Mak lang..

Siannya ngan Hakim...sampai biru mcm tuh..
Wah nangka masak lemak cili api memang sedap..terliur tengok..:)

MOKCIK AZWA said...

ciannya hero terantuk yer...tapi still gigih nak posing tu hehehe

sodapnya masak lemak udang...yummyyy...

beg tu very the beautifulll...i loikee..

maklang said...

intan,

memang sodap gulai tu tapi sayang tak leh makan banyak...berat terlampau sekarang :(

Hakim Ok je, Alhamdulillah..

maklang said...

intan,

memang sodap gulai tu tapi sayang tak leh makan banyak...berat terlampau sekarang :(

Hakim Ok je, Alhamdulillah..

maklang said...

mokcik:

cian hero maklang kan...

kalau loike bag tu, nak order ke??he..he..