BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 24, 2010

Kelas RE

Assalamualaikum...


Hajat hati bila balik dari ofis tadi, nak campak beg and terus baring atas katil. Penat semalam tak hilang lagi. Campur pulak penat dipejabat. Tapi memang tak dan nak campak beg, periuk belanga kat dapur dah panggil. Lupa sebenarnya...Dah cadang nak buat kuah mee rebus utk besok. Bibik dah siap blend kepala udang semalam. Ingat nak buat semalam, tapi keletihan. Memang tak larat lepas seharian melayankan anak2 murid baru belajar. Selalunya ber2 dengan kak Ina, tapi semalam dia tak dapat hadir sebab ada hal keluarga, maka terpaksa proceed jugak sebab bukan senang nak set time yang sesuai utk setiap seorang.

Alhamdulillah the class went alright dan harap anak2 murid semua paham dengan apa2 yang dipelajari, InsyaAllah..


++++++++++

Minggu ni kat pejabat memang sibuklaa...Keje dah mula masuk Alhamdulillah. Kadang2 tu terlalu penat sampai nak terlelap aje kat ofis. Togok kopi bergelas pun macam tak ada effect aje. Tu petang ni maklang berehat kejap sambil mengupdet blog. Nanti malam kalau larat nak mengadap jahitan yang tak habis2 lagi. Tapi Alhamdulillah...rezeki masuk...Mana tau kompol2 dapat lah maklang nak pi umrah lagi ke atau bawak anak2 jalan2 he..he...Moga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga...

So, meh layan gambar2 pulak...

Hmm...ada yang nak cucuk jarum pun nak berpinar mata sebab seharian dok main benag, riben dan jarum...
Tekunnya lah menjahit..
Mata sampai naik juling lah nak buat folded rose...gelihati maklang
Tekun...tekun..jangan terjahit jari udah ler...
Senyum simpul semenya...penat tapi riang ria..Cik Nor yang bertudung coklat tu...kenapa masam aje.?

Main sauk aje tudung wan...so maklang berwarna warnilaa..

Nasib baik dah the end of class, kalau lah maklang pakai kaler2 tak menentu ni, memang jem tak leh pk. Macam pagi tadi, tersalah pilih tudung bunga2 pakai dengan baju bunga2, sepagi maklang rasa tak selesa. Serabut betul! Tengahari bila balik, carik tudung plain, baru rasa selesa..

Setakat ini dulu laa...

Buat murid2 Ribbon Chanteq..moga kita bertemu lagi di wiken akan datang. Hope it will be as fun as last wiken...

5 comments:

OO said...

kelas-kelas macam ni boleh melegakan stress (bagi yang minat lah)

kita pun jarang pakai tudung kaler-kaler..selalu plain jer..tenang sikit fikiran.

ibu,mommy,mom... said...

Salam Maklang...seronok tengok students Maklang,semua serious aje nampak:)

maklang said...

OO:

Akak, kalau baju plain ok lah tudung bunga2, ni siang tadi rasa satu badan jadik bunga2..serabut!he..he..

maklang said...

IMM:

Serius dan gelak ketawa...he..he...

Nape maklang tak leh komen kat blog awak?

mannira said...

mak lang..semenjak dua ni..teringin nak makan mee rebus..lan janggut...dulu masa sy duk JB..selalu layan mee lan janggut ni kat Komtar,tu 25 thn yg lepas...skang ntah ada lg ke tak..mee rebus dia ada kruk² tu..

bila nak g Jb ni..rindu dah tak tertahan² ni...