BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 10, 2011

Main Riben lagi

Assalamualaikum...


Maklang tengah ngantuk ni. He..he...tak mandi lagi ni lepas balik dari office. Hmmm...melayan si bujang nak photostat buku dia...siap cakap, mak nanti mak balik jangan matikan enjin kereta tau...Hakim nak pergi copy buku. Cikgu Adham dah kata besok mesti nak ada buku...buku latihan dia tak ada stok, so kena copy buku latihan kawan dan dibind sekali

Kebetulan petang tadi ada pulak discussion, so terlewat lah sikit. Dia pun hari ni tak ke tabilas sebab balik dari sekolah pagi lewat sangat. Sebab lambat, masa maklang tengah cakap2 ngan boss , dia call lagi. Terpaksalah maklang undur diri..

Dekat sejamlah tunggu orang tu fotokopi...sempat maklang copy kan gambar RE maklang dalam PC tokey kedai nak mintak print kan gambar2 RE maklang...nak compile laaa nak buat satu file on my RE je...mana tau cita2 nak buat buku satu hari nanti akan termakbul, InsyaAllah...


Malam ni maklang berangan lagi..berangan nak buat 5-6 pouches lagi. Malam semalam jahit sampai pukul 1 pagi pun dapat 3 aje. ( dah nak mula yg ke 75/100 lah ni:)Mana tidaknya, sekejap kang nak kluar ke Mc D laa, kejap kan no1 kacau, kang no2,3, 4 pun kacau...macamanalah nak siap..macam sekarang ni ada 2 tengah mengacau mintak ajar keje sekolah...so, nak kurang kan kacauan, maklang mintak anak dara yang dah habis peksa ajar adek dia...he..he..Lega I...boleh main2 riben lagi...tapi memang kena supervise jugak..tengok kang dia ajak adek dia main pulak...so, mak macam jadi gurubesar lah ye...:)

Alhamdulillah RE2 maklang yang dibawah dah selamat sampai ke tangan tuan dia dan beg tulip dah pun di poskan...:) harap2 mereka puas hati...







setakat ni dulu maklang merepek ..nak solat Isyak jap, then bersiram baru lah menjahit....harap2 angan2 menjadi kenyataan..Amin...

5 comments:

IXORAROXI said...

cantikkkkkknyaaaaaaaaaaaaaaaa...kalau nak order utk buat sarung kusyen boleh?macam mana nak order?ingat nak melaram masa raya nanti..thanx

maklang said...

Ixora..... Tqqqqqqqqqqqqq;)

boleh nak order... Tgk
blog jahitan maklang - Ada kat bloglist belah kanan tu. Pastu hantar email, sekali ngan kod number. Seme Ada kat blog tu. Macam2 pilihan;)

selamat membrowse;)

ainaa said...

salam singgah Mklang...:)

kak Erna said...

memang cantik la mak lang.nak pi jengah blog jahitan mak lang jugak ni..
beg2 ni ada zip tak mak lang..kalau ada zip..akak suka..

maklang said...

Kak erna, tq

Kalau untuk zip maklang caj lebih sikit
sebab Susah nak buat ..