BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, January 25, 2011

REku sayang..

Assalamualaikum...

Ha...ha...semakkan riben2 maklang...ni masa tengah berserabut ..maklang ambil gambar ni pukul 4:30 pagi beberapa hari yang lepas. Semak samun betul. Memang kalau masa nak cepat, tak kuasa nak kemas, tapikan, kalau serabut macam ni memang idea tak mau datang...so, maklang mulalah kemas sikit2..dan Alhamdulillah...keadaannya dah tak macam ni lagi sebab pouches memang dah siap, beg2 kawan2 yang maklang nak visit pun dah siap...:). Kalau tak, mau serabut macam ni jugak design dia...

Seperti yang dijanjikan...ni dia 100 buah pouches yang dah siap dah, dah masuk barber shop. Tukang gunting was Along lah..TQ my dear...lepas ni memang no perobelem lah nak buat kemasan kat jahitan ye:)
Dan petang tadi, or rather malam lepas maghrib, maklang sempat siapkan jahitan ni menjadi beg. Khas buat seorang kakak yang maklang kenal melalui fb. Baru sekali aje cakap kat phone dan kerana jasa baik dia, maklang terbuka hati nak buat untuk dia...Jasanya tetap akan dikenang selamanya InsyaAllah...Siapa dia, nanti lepas maklang dah jumpa dia, maklang akan ceritakan pulak..
Ini pulak maklang siapkan petang semalam. Sempoi aje tuan dia nak. Jahitnya dah lama tapi bila nak buat cover hp ni memang maklang liat. bukan susah pun cuma ntah laa...tak berapa suka nak jahit hp case:(
Ni pun hasil lepas maghrib tadi laa...Suka pulak kat kombinasi warnanya. Mula dulu bunga tu maklang buat utk chairback. Sebab malas nak buat lagi 7, maklang mintak kakak tetas, and maklang jahitkan jadi beg. Ni juga untuk kawan fb yang maklang akan lawat dalam beberapa hari lagi. Syukur dah siap...Dia juga banyak menolong maklang dalam kerja maklang...Siapa dia, nanti kita ambik gambar dia juga, InsyaAllah...:)
Dan ini , hasil jahitan malam tadi. Utk kakak no. 1, dia kata tak apa, sulam ajelah apa yang terasa nak sulam, nanti dia akan jahitkan utk menjadikan sesuatu...
Ini pun sama...
Sekarang maklang tengah jahit bunga matahari utk seorang kakak yang memang maklang tak pernah jumpa pun. Dah beberapa kali dia talipon maklang. 1st time was like 2-3 yrs ago. Masa tu dia kat luar negeri, tapi sekarang dah balik for good. Last week dia call lagi, katanya lama dah dia simpan hadiah maklang tu...meh lahh kita meet up...So, pk pk, apalah yang nak dibalas...he..he..beg RE laa...tapi sempat ke ni.. ni dah dekat pukul 12. Besok mesti sibuk, lusa pula lagi sibuk...hmmm harap2 Allah beri kekuatan utk nak siapkan by Friday morning sebab maklang cadang nak gi jumpa dia on Friday Insyaallah...


Anak2 2-3 hari ini macam berperang aje. Mak pun naik suara laa...Sibujang pulak tak boleh salah sikit, agaknya sebab dia tak sihat. Asyik hangin je and marah2...punya lah tak tau kat mana circuit yang rosak, tu yang dia nak marah agaknya...


Ok sini dulu, enjoy2 lah the pics...:)

5 comments:

IXORAROXI said...

bestnya punya kemahiran macam maklang..cantik2nya RE tu

Zareda Norman said...

cantiknya kak lina..

kalau nak bagi besfren wedding, RE ni buat apa paling sesuai ek... cover kusyen ke beg solat ke?

maklang said...

ixora: :) Alhamdulillah

maklang said...

zar,

kusyen yang ada nama tu ok gak, letak kat katil...romantic gitu:)

sripekan said...

salam maklang,
wow...cantiknye...