BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, January 14, 2011

tak cukup ongkosnya dong..

Assalamualaikumm


Baru dapat update...Dah dekat pukol 11 dah. Jawabnya lambat lagilah tido malam ni. Maklang terlalu sibuk hari ini. Pagi2 tadi sebelum ke pasar tani dengan Along, lepas breakfast nasi lemak kakak buat, sempat lah maklang pegang RE. Siaplah jahitan RE untuk 2 pouches sambil2 menonton Tanyalah Ustadz dengan Atok dan Wan. Wan dan Atok dah pun ke KB tadi pagi. Ada urusan keluarga yang perlu diselesaikan hari Ahad nanti. Pergi hari ini pun sebab nak attend khenduri tahlil pakcik sedara yang passed away a few weeks back. Atok kuat nak pergi khenduri tu sebab masa pakcik meninggal atok tak dapat nak attend. Pukol 12 lebih mereke dah pun selamat tiba di sana..Alhamdulillah...


Apa2 pun hari ini macam biasa adalah hari paling sibuk dalam seminggu..buat maklang laaa..Mana tidaknya, pagi2 dah ke pasar nak beli barang keperluan untuk seminggu. Jadinya tak perlu lah nak ke kedai lagi bila hari kerja. Beli punya beli, hmmm tak cukup duit nak bayar duit ayam yang maklang dah tempah...Malu aje..Ingatkan duit cukup. Masa maklang pergi beli bantal kekabu 3 biji, maklang tengok2, cukup kot duit...Tapi alangkah malangnya...kurang RM 10 duit nak bayar ayam. Biasanya kalau beli 3 ekor dalam RM45, tapi hari ini RM 55! Terkezut I. Tapi tukang jual kurangkan jadi RM 53. Biasa dah tu..memang selalu dia kasi diskon RM2. Tapi duit masih tak cukup lagi. So, janjilah nak mai minggu depan InsyaAllah nak bayar duit utang tu. Elok2 maklang nak naik kerete, kawan ofis maklang, lalu sebelah maklang...dia park kereta kat sebelah maklang, makanya I pinjam lah dari dia. At least tak lah lama sangat berhutang! InsyaAllah Ahad boleh kasi balik...:)..Takut sebenarnya nak hutang2 ni...nak2 kalau beli makanan kan...:)


Lepas dari pasar, apalagi, menyiang membersihkan ayam dan ikan serta udang dan masak beberapa jenis lauk untuk minggu depan, so that tak kelam kabut pagi2 bila hari sekolah...masak masak dan masak, pukol 3:00 baru selesai makan tengahari sekali...So, tengahari tadi, kami bersantap dengan nasi goreng ala2 mexico..kaklong lah suruh buat ni..konon nak macam kat nandos...suka benar budak2 ni..maklang pulak tak lalu sangat makan nasi pakai butter dan olive oil...kembang tokak den!:)Untuk ayam dia pulak, macam2 maklang letak, dan ketika di bakar..harumnya menusuk jiwa! Alhamdulillah....:0)



ayam bakar ..resepi campak2 pakai herbs omputih

nasi goreng Ala Mexico


Satu set untuk Along..


Petang tadi, sempat gak main riben...maklang dapatlah jahit 12 pouches...Alhamdulillah...So ada 88 buah lagi belum berjahit..target kalau dapat sehari 20 kan best...cepat siapnya..
Yang untuk di Re..Alhamdulillah tinggal lebih kurang,,,,6 buah lagi kot!Alhamdulillah...

3 comments:

tireless mom said...

Menarik nasi goreng ala Mexico tu. Mesti lagi sedap daripada Nandos!

kak Erna said...

salam mak lang..tak pe..cuma kurang duit..
akak dulu lagi malu..dah mintak2 semua..rupanya purse tertinggal..malu...

Pak Man laksam said...

Nasi goreng tu nampak sedap......