BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 9, 2011

Masa..

Assalamualaikum,

Maklang dah on 72/100. Harap malam ni kalau dapat capai 75/100 pun dah Alhamdulillah sangat. Macamana lah nak gerak cepat. Bukannya dapat mengadap setiap masa. Kalau mengadap pun ada aje distractionnya...Kadang2 bercakap2 dgn adek maklang kat fb. Kadang2 anak2 datang kacau. Nasib baik Cik abang understanding, kalau dia nampak maklang bz, dia pun tak adalah nak mintak buat kan apa2...sebab selalunya dia kenyang dah..sebab dah kasi makan siap2 barulah pegang keje2 maklang...

Biasanya selesai solat isyak dalam pukol 9, baru dapat pegang . Tu pun kira cepat dah tu...Macam malam ni pun kejap2 lagilaa baru pegang nya...


Petang tadi sesampai kat rumah...wah best nya, Along dan kakak dah siapkan pie. Sedap makan.







Inti dia, maklang dah buat pagi semalam...and sebab2 benda2 macam nilah yang melekakan maklang...like semalam, I was in the kitchen dari pagi lepas breakfast sampai dekat tengahari baru selesai. Lepas satu- satu maklang buat, inti apple pie untuk roti ( which is on the sour side- hu hu) and the inti for the chicken pie!). Masak pulak ikan siapkap sos asam with bunga kantan...memang macam2 nak buat if dah kat dapur tu...enjoy ...:)


Kejap lagi roti2 diatas akan mengeluarkan bau yang sangat harum ketika dibakar ..meh lah kita sama2 menikmati keharuman bau roti yang dibakar...

**********

kita flashback hal semalam. Anak2 yang 2 kecik gi Kemaman beli baju unit. ya Allah mahalnya sekarang. masa along and Angah dulu baju RM80 je sepasang sekarang dah RM12o sepasang. 50% increase tu..Macamanalah orang2 yang tak berapa nak mampu beli. Sure kesian. Poket kita yang mampu ni pun terasa kebocorannya...hu hu..

tapi yang best sekali, Maya laa..excited sampai terlompat2 bila dia pakai baju kadet dia..and my Hakim looked so grown up bila dia pakai baju PBSM dia...macam tak percaya he is almost 10. Sekejapnya masa berlalu...Moga2 semua anak2 mak dan abah menjadi orang2 yang berjaya dunia akhirat...Amin...


Oklah jumpa lagi...have a good week ahead untuk semua...

7 comments:

pB said...

mak langgggg


sedapnyaaaaaaaaa


terliur pB

MULAN said...

nak le sikit pie tu..

IXORAROXI said...

sedapppppnyaaaaaaaaaaa nampak..terliur nengok

Anonymous said...

maklang,senang ke buat pie tu?boleh ke bagi resepi especially the apple pie.thanx maklang...

shelly

maklang said...

pB....


yeeeee...kalau nak makan, datang sini...tapi kena kabo awal2 sebab nak buat dia makan masa...:)

maklang said...

ixora:


he..he...selamat terliur laa..:)

maklang said...

shelly...memang sedap dan senang, nanti maklang minta anak maklang masukkan resepi eh...tungggu...:)