BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 17, 2011

Nasi tupe..dan kecewa...

Assalamualaikum...

Hari ini hujan lebat sejak pagi lagi. Masa nak hantar anak2 kesekolah hujan lebat sampai tak nampak jalan. Memang kena drive pelan2 takut nanti kalau kereta tercampak...memang ngeri sebab atas jalan ada banyak air....dan kalau banyak air tahu ajelah kalau kita tersimbah kat atas kereta, sure tak nampak nanti...pernah terkena lansung tak nampak sebab terlalu banyak air... bila on the way the way nak balik ke rumah, ada kerete terbalik 'turtle'...rasanya masa pergi tak nampak pula, mesti kejadian baru berlaku...harap2 tak apa2lah kat pemandu dan penumpang..kesian...


Kat ofis pulak sibuk sikit je...kena buat tender evaluation pulak. Memang tak berapa nak gemar buat benda ni pulak2 dah bertahun tinggalkan dia. Memang kenalah duduk dalam bilik tender je. Tak boleh nak bawak keluar dari bilik tu. Ni pun tak siap lagi sebab ingatkan nak taip siap2 petang tadi tapi tak de pulak laptop ofis. So, kerja2 di tunda sampai besok.


Wan dan Atok dah balik dah dari Kelantan. Terkejut masa balik tadi bila nampak kereta Atok dah park kat garaj. Terlupa betul. Walhal petang tadi masa kat office memang ada cuba call wan nak tahu dia kat mana. tapi tak berangkat pulak. Lepas tu langsung lupa nak call semula. Wan dan Atok bawak balik nasi tupang...memang sedap tu...dan tiap kali mereka kesana, memang mereka akan bawa balik nasi tupe ni...kalau ada nasi dagang beras merah alangkah enaknya..lupa pulak nak kirim beras merah kat wan. Tapi dapat 3 helai kaftan baru...thank you ibunda tercinta...:)


Nampak gaya malam ni selai pun pouch tak bersulam. Lepas dah siap jahit 16 buah pouches lepas makan nasi tupe tu,maklang rasa tak larat nak tengok jahitan dah. ( dah total 40 yang dah bersiap jahit laa...tapi belum kemas lagi laaa) Tu yang mengupdet blog ni...Dan satu lagi ...maklang kecewa lagi sebab satu lagi mesin maklang merajuk...Hu..hu...memang lah kena nak carik mesin yang kuat sikit...Sapelah nak sponsor duit muka....kalau adakan ke best...doa2 lah moga ada yang permurah...:)



ini pulak roti yang kakak buat semalam...Tersangatlah fluffynya...


++

Hangin pulak ngan budak2 ni. Dah pukol 11 malam tak tido2 lagi. Besok nak kejut bukan main liat. Mana nak masak, mana nak layan kejut bangun. Kadang sampai 5 minit dok pujuk suruh bangun tak gerak2...Ni dah naik suara baru nak dengar cakap, or else dia main2 lagi berebut nak masuk bilik air sebab nak angkat wudhu'..Sabo jelaa...Mata mak pun dah berair dah ni...mengantuk sangat dan penat...So, malam ni nak tido cepat laa...:)and cepat is less 1 hr b4 midnite...Good Nite All...and salam semua..

9 comments:

IXORAROXI said...

bestnya nampak roti tu

mamasita said...

maklang ni rajin sokmo..sibuk2 kat pejabat sempat jugak jahit pouches, memasak, layan kerenah anak2..you are really something!

azi said...

Salam Mak Lang...dah lama ikuti blog Mak Lang..kagum dgn. Mak Lang, pandai menjahit....dan pandai memasak....moga2 saya boleh jadi macam Mak Lang.

azi said...

salam...Mak Lang, saya dah lama ikuti blog Mak Lang..bari hari ni rasa nak komen.Tabik spring dekat mak lang sebab rajin sangat...pandai jahit & masak..harap2 saya boleh jadi mcm mak Lang.

kak Erna said...

salam mak lang..mak lang kalau buat nasi dagang..sertakan resepi ye mak lang,boleh akak cuba buat cara mak lang pulak..

maklang said...

ixora,

memang best tu...:) kakak yang buat...:)

maklang said...

mamasita...

kak, saya ni memang tak suka duduk diam sebab nanti mesti tertidur...sebab tak nak tidur yang boleh menyebabkan pengembangan yang tidak diingini, jadi kenalah merajinkan diri kak..he..he..

maklang said...

Azi,

tq, semua dari Allah..Maklang bersyukur kerana diberi kemahiran sedikit...InsyaAllah Azi pun akan lebih baik dari apa yang maklang ada:)

maklang said...

kak erna, maklang tak pandai sgt buat..pernah cuba sekali 2, tapi cam tak sedap jer:)