BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 13, 2011

Cuti panjang..

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...the internet is back..alhamdulillah...rupa2nya ada pokok jatuh or ada dahan tertimpa cable telefon, apparently. Abang pergi report kat Telekom Kemaman semalam dan dia dah buat apa yang patut. Dia dah potong mobile punya modem..apakenama dia...sokmo tak ingat. Then dia dah tak ambil dah package yg ada streamyx + phone rumah and mobile modem tu...so sekarang phone rumah bayar macam biasa ajelah. Streamyx pun dah upgrade to 2Mbps punya. Tengoklah nanti how fast dia bekerja...harap2 harapan bukan harapan ajelah ye:)


Alhamdulillah beg2 yang di tempah dah pon siap. ada yang maklang jahit sendiri utk dijadikan beg, ada yang maklang mintak tolong dari kawan sebab kesuntukan masa..InsyaAllah lusa boleh pos:)Hari ini dah mulakan tugas seperti biasa. Bangun pagi, tunaikan kewajipan pada yang Maha Esa, baring2 kejap and then kejut budak2 untuk siap ke sekolah dan menjadi supir semula...hu hu. Semalam Abang yang hantar. Maklang sempat duduk dapur masak gulai nangka dengan daging and sambal utk sambal udang. Udang tak masukkan lagi. Nanti bila nak makan baru masukkan udang. Or else tiap hari makan apa yang bibik masak. At times muak juga. Tapi hari ini pun bibik yang masak sebab tak sempat since kena hantar budak. As usuallah pagi2 dah berkejaran sebab nak masuk opis tak terlalu lewat. Petang pulak balik pun tak leh lewat sebab nak ambil Hakim dari Tabilas. InsyaAllah dalam beberapa hari lagi, maklang tak perlulah nak bekejar lagi sebab nak 'cuti' utk beberapa bulan sebelum beralih arah ke tempat lain. Berbelah bagi juga at first, tapi lepas dah beristikhorah beberapa kali, InsyaAllah ini adalah pilihan terbaik. Mana tau ada rezeki nanti maklang boleh sambung kerja semula, InsyaAllah dan moga dapat tempat yang lebih baik dan sesuai dengan keadaan maklang nak membesarkan anak2 dengan sempurna. Doakan maklang moga dapat apa yang diidamkan selama ni ye...


Malam ni rancangan nya nak menghabiskan jahitan tudung maklang yang baru sekerat jalan. Tak ada siapa pun yang punya. Saje nak buat sebab muak menjahit yang lain. Kalau ada yg berkenan maklang nak jual laaa. Kalau sempat nak jugak selesaikan pouches yang masih terbengkalai tu..

Jumpa lagi di lain waktu...InsyaAllah

No comments: